Video

"Ar vieglu rokas kustību". Slovāki radījuši mašīnu-lidmašīnu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs minūšu laikā mašīna atver spārnus un propelleru, un lidojums var sākties. Modelis AirCar sekmīgi pārvarējis jau 200 izmēģinājuma lidojumus.
Slovāku kompānija "Klein Vision" izstrādājusi un izmēģinājusi automašīnu, kas triju minūšu laikā pārvēršas par lidmašīnu. Šajā laikā tā iedarbina aviācijas motorus, izbīda propelleru un saliekamos spārnus, un automašīna var atrauties no zemes, stāsta poļu izdevums Nowiny24.
Modelis "AirCar" jau pārvarējusi drošības izmēģinājumus Slovākijā, - pacelšanās un nosēšanās izpildīta 200 reizes saskaņā ar Eiropas Lidojumu drošības aģentūras (EASA) prasībām. Pēc sertifikācijas varēs sākt masveida ražošanu, atzīmēja kompānijas dibinātājs Stefans Kleins.
Jāpiebilst, ka viņš ne tikai radījis jaunu modeli, bet arī pats veica izmēģinājuma "braucienus-lidojumus", arī starppilsētu, vēsta Sputnik Armēnija.
Datus par transporta līdzekļa iespējamo cenu kompānija pagaidām neatklāj, taču gatavojas sāk pārdošanu tuvāko 12 mēnešu laikā.
Mašīnai uzstādīts 300 zirgspēku dzinējs, kas ļaus sasniegt lidojuma ātrumu līdz 300 km/h un pārvarēt līdz 1000 km. Autors stāsta, ka AirCar vadība iekārtota tā, lai cilvēkam, kas prot vadīt automašīnu, papildu apmācības nebūtu vajadzīgas.
Ziņu lente
0