Latvijā

Latvija gatavojas sūtīt karavīrus uz Ukrainu

CC BY 2.0 / The U.S. Army / Normunds Mežiņš / Buddy RescueЛатвийские и американские военнослужащие отрабатывают навыки поведения в экстремальных условиях. Архивное фото
Латвийские и американские военнослужащие отрабатывают навыки поведения в экстремальных условиях. Архивное фото  - Sputnik Latvija, 1920, 29.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Aizsardzības ministrija lūdz apstiprināt karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu dalībai manevros.
RĪGA, 29. janvāris - Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrija nosūtījusi saskaņošanai Finanšu, Tieslietu un Ārlietu ministrijām Saeimas lēmuma projektu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) dalību operācijā "Apvienotājs", ko Kanāda organizē Ukrainā, raksta Press.lv.
Ziņots, ka Latvijas karavīriem jādodas uz Ukrainu un jāpaliek tur Kanādas – manevru vadītāja – norādīto laiku.
11 сентября - Sputnik Latvija, 1920, 27.01.2022
Latvijā
Pabriks pieprasa vēl 350 miljonus eiro aizsardzībai
Karavīru skaits, ko Latvija gatavojas sūtīt uz Ukrainu, kā arī mācību norises vieta netiek atklāti.
Tagad valdībai jāizskata Saeimas lēmuma projekts.
Latvijas Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Kaspars Galkins paskaidroja, ka Kanādas vadītā operācija Ukrainā organizēta pēc Kijevas lūguma.
Manevru mērķis – drošības spēku apmācības, pilnveidojot un paplašinot to iespējas.
Interesanti, ka iepriekš aizsardzības ministrs Artis Pabriks paziņoja, ka Latvija neizvērtē iespējas sūtīt kareivjus uz Ukrainu, toties gatava piegādāt letālos un neletālos ieročus, lai "palīdzētu šai valstij".
Vēlāk noskaidrojās, ka Latvija un Lietuva ar ASV atļauju patiešām, sūtīs uz Ukrainu pretgaisa aizsardzības raķešu iekārtas "Stinger", kā arī sausās ēdiena devas un individuālo ekipējumu.
Ukrainas un NATO dalībvalstu kopīgās militārās mācības  - Sputnik Latvija, 1920, 24.01.2022
Baltijā
Latvija un Lietuva nosūtīs uz Ukrainu pretgaisa raķešu kompleksus
Savukārt Igaunija plāno nosūtīt prettanku raķešu sistēmas Javelin, bet Lietuva varētu nosūtīt Ukrainai portatīvos termovizorus, apmēram 24 iekārtas par kopsummu 342 tūkstošu eiro apmērā.
Krievija, reaģējot uz šo lēmumu, konstatēja, ka katras bruņojuma vienības piegāde Ukrainai iedvesmo Kijevas "karstgalvjus".
Krievija jau vairākkārt noraidījusi Rietumu un Ukrainas apsūdzības eskalācijā, norādot, ka nevienu neapdraud un neplāno nekādus uzbrukumus, bet karaspēkus pārvieto savā teritorijā un pēc saviem ieskatiem, tam nevajadzētu radīt nekādu satraukumu.
Iepriekš Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Krievija nerada nekādus priekšnoteikumus konfliktsituācijai Ukrainā. Pēc viņa vārdiem, Krievija pieļauj, ka histērija, ko Rietumi izvērsuši ap Ukrainu, sākta, lai piesegtu Kijevas vēlmi sabotēt Minskas protokolus Donbasā.
Ziņu lente
0