Pasaulē

ASV analītiķi atklājuši, kā "neitralizēt" Kaļiņingradu karā ar Krieviju

Зенитно-ракетный комплекс Patriot - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikaņu analītiķe pastāstīja, kā Rietumi varētu "neitralizēt" Kaļiņingradas faktoru bruņotā konfliktā ar Krieviju.
RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. Leksingtonas universitātes analītiķe Sāra Vaita pastāstīja, kā Rietumi varot "neitralizēt" Kaļiņingradas faktoru bruņotā konfliktā ar Krieviju, vēsta RIA Novosti.
Materiālā, ko publicēja portāls 19Fortyfive, viņa atzīmēja, ka Krievijas Federācijas eksklāvs, kas robežojas ar Poliju un Lietuvu, var sagādāt NATO "lielas galvassāpes". Analītiķe atgādināja, ka reģions ir teicami apbruņots: te dislocēti precīzie OTRK "Iskander M" un iznīcinātāji ar spārnotajām raķetēm, te atrodas Krievijas JKS Baltijas flotes bāze.
ASV armijas karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 12.12.2021
Viedoklis
Paplašināšanās kļūda: ASV prognozē amerikāņu karavīru bojāeju Latvijā
Pēc autores domām, Varšavai un Viļņai steigšus jārīkojas, lai nivelētu Kaļiņingradas apgabala militārās priekšrocības. Vaita ir pārliecināta, ka amerikāņu zenītraķešu kompleksu "Patriot", kompānijas "Lockheed Martin" piektās paaudzes lidmašīnu F-35 Lightning II un tanku M1 Abrams iepirkums būtu "efektīva" atbilde uz Krievijas izveidoto aizsardzības sistēmu šajā reģionā. Lai arī Lietuva nevar atļauties tik dārgu bruņojumu, tai tik un tā jāuzstāda vismaz pretraķešu aizsardzības sistēmas, rezumēja analītiķe.
Amerikāņu mediji dēvē Kaļiņingradu par "NATO murgu", bet ASV un alianses pārstāvji ne vienu vien reizi klāstījuši, ka plāno "ieņemt" apgabalu, sākoties konfliktam ar Krieviju.
Alianses karavīri mācībās izspēlē uzbrukumu eksklāvam.
Militārie eksperti uzskata, ka jebkādi izteikumi par iespējām iebrukt šajā Krievijas reģionā bez tālākām sekām Rietumos ir fantāzijas. Piemēram, militāro zinātņu doktors Konstantins Sivkovs uzskata, ka konflikts Baltijas valstīs un Krievijas teritorijas daļas teorētisks zaudējums novedīs pie kodolkara, tāpēc spriedelējumiem par spēku proporcijām nav nekādas lielas nozīmes.
Latvijas BS karavīri - Sputnik Latvija, 1920, 25.01.2022
Baltijā
Le Figaro "atklājis" NATO plānus reportāžā no manevru vietas Igaunijā un Latvijā
Ziņu lente
0