Pasaulē

ES apsver iespēju dot pārvietošanas brīvību cilvēkiem ar Covid-19 sertifikātiem

© Sputnik / Sergey MelkonovДействительный COVID-сертификат
Действительный COVID-сертификат - Sputnik Latvija, 1920, 27.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceļotāji ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu nedrīkst būt pakļauti papildu ierobežojumiem ES teritorijā.
RĪGA, 27. janvāris - Sputnik. ES padome saskaņojusi jaunas rekomendācijas koordinētai pieejai brīvas pārvietošanās atvieglošanai Eiropas Savienības teritorijā, kas stāsies spēkā no 1. februāra.
Līdz šim ES darbojās pieeja, kas balstīta uz epidemioloģiskās situācijas novērošanu atsevišķās valstīs. Covid-19 sertifikātu esamība netika uzskatīta par galveno faktoru brauciena atļaušanai. Tādējādi ES valstis varēja ierobežot braucienus visiem tiem, kuri dzīvo reģionos ar augstu koronavīrusa izplatību.
A gull against the background of Big Ben, London - Sputnik Latvija, 1920, 26.01.2022
Pasaulē
Dāvana tūristiem: Lielbritānija atvieglo iebraukšanu valstī nevakcinētājiem
"Jauni ieteikumi atspoguļo nozīmīgu vakcinēto skaita pieaugumu un ātro digitālā sertifikāta ieviešanu ES... Saskaņā ar jaunām rekomendācijām Covid-19 apkarošanas pasākumi jāpiemēro, ņemot vērā cilvēka statusu (sertifikāta esamību – red. piez.), nevis situāciju reģionālā līmenī, izņemot rajonus ar augstu vīrusa izplatību," teikts dokumentā.
Jaunās rekomendācijas paredz, ka ceļotāji ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu nedrīkst būt pakļauti papildu ierobežojumiem ES teritorijā.
Dokumentā uzsvērts, ka tas nav saistošs ES dalībvalstīm.
ES joprojām turpinās sekot līdzi epidemioloģiskajai situācijai atsevišķās valstīs. Ceļotājiem no reģioniem ar augstu Covid-19 infekcijas izplatību varētu tikt piemēroti papildu ierobežojumi.
Tāpat dokumentā noteikts Covid-19 sertifikāta derīguma termiņš — 270 dienas (9 mēneši).
Ziņu lente
0