Latvijā

Pensijas šogad varētu indeksēt agrāk

CC BY 2.0 / Garry Knight / Hand in HandСупружеская пара
Супружеская пара - Sputnik Latvija, 1920, 26.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai atbalstītu pensionārus energoresursu cenu pieauguma periodā, pensiju indeksācija šogad varētu notikt agrāk.
RĪGA, 26. janvāris - Sputnik. Šogad Latvijā vecuma pensijas indeksācija varētu noteikt ātrāk nekā parasti, paziņoja Labklājības ministrs Gatis Eglītis intervijā Latvijas Radio.
Runājot par paredzēto atbalstu iedzīvotājiem pieaugušo energoresursu cenu kompensēšanai, ministrs atgādināja, ka šī pasākumi ir paredzēti līdz aprīlim.
Kaķis uz radiatora  - Sputnik Latvija, 1920, 13.01.2022
Latvijā
"Dzīvo, kā gribi, par tiem 22 eiro": cilvēkiem trūkst naudas apkures apmaksai
Atbildot uz jautājumu par iespēju palīdzēt pensionāriem un indeksēt pensijas tuvākajā laikā, nevis oktobrī, Eglītis sacīja: "pensiju indeksācija, iespējams, notiks agrāk šogad".
"Jāatceras, ka no 1. jūlija paaugstināts uz 500 eiro neapliekamais minimums pensijām, kas būtībā sanāk arī kā indeksācija, jo daudziem uz rokas vai maciņā paliks vairāk naudas,'' sacīja Eglītis.
Koalīcija vienojusies par jauna pabalsta ieviešanu senioriem un cilvēkiem ar invaliditāti — 20 eiro mēnesī, neskatoties uz vakcinācijas faktu, kā arī vecākiem ar bērniem — 50 eiro mēnesī par katru bērnu, tai skaitā studējošiem līdz 24 gadu vecumam. Šis atbalsts tiks piešķirts uz četriem mēnešiem, līdz šā gada maijam, bet atsevišķi atbalsta veidi, piemēram, palielinātais mājokļa pabalsts, tiks sniegts līdz šī gada beigām.
Ziņu lente
0