Pasaulē

Baidens nosauca rekordlielu inflāciju ASV par "lielu aktīvu"

© Sputnik / Павел Бедняков / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Джо Байден
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 26.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Baidens nopriecājās par augsto inflāciju un nolamāja Fox News žurnālistu
RĪGA, 26. janvāris - Sputnik. Džo Baidens nosauca inflāciju, kuras līmenis ASV sasniedza rekordlielus septiņus procentus, par lielu aktīvu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz The Wall Street Journal.
Fox News žurnālists Pīters Dusi brīfingā, kas tika sarīkots pirms Konkurences padomes sanāksmes, jautāja amerikāņu līderim, vai viņš vērtē cenu kāpumu kā "politisku nastu" starpvēlēšanu priekšvakarā.
Ņujorkas fondu birža - Sputnik Latvija, 1920, 23.01.2022
Viedoklis
Laba daudz nevajag: Kāpēc Krievija pārdod ASV valsts parādu
"Tas ir liels aktīvs! Vairāk inflācijas!" Baidens atbildēja, pēc tam nosauca mediju darbinieku par "dumju kuces dēlu".
Inflācija Savienotajās Valstīs sasniegusi rekorda līmeni pēdējo 40 gadu laikā: 1982. gada jūnijā tā bija 7,2%. Valstī palielinājās cenas nekustamajam īpašumam, personiskajam transportam un pārtikas produktiem. Tās tempus veicināja ekonomikas atjaunošana pēc koronavīrusa pandēmijas, kongresa un Federālās rezervju sistēmas (FRS) investīcijas, kā arī traucējumi ražošanas piegādes ķēdē. Novembrī aģentūras vadītājs Džeroms Pauels novembrī atzina, ka jau ir laiks pārstāt saukt augsto inflāciju par īslaicīgu.
Amerikas Centrālā banka apsver iespēju martā iedarbināt procentu likmju palielināšanas ciklu. FRS uzdevums būs palielināt likmes, turklāt nepieļaujot recesiju un bezdarba pieaugumu.
Mediji prognozē, ka Baidens saskarsies ar inflācijas politiskajām sekām — vēlētāji apsūdz viņu un Demokrātisko partiju cenu paaugstināšanā. Starpvēlēšanas ASV kongresā notiks novembrī.
Ziņu lente
0