Latvijā

"Attālinātā darba" gaidās: Latvijas iedzīvotāji izpirkuši datorus "Wildberries" vietnē

© CC0 / Max PixelДевочка за компьютером
Девочка за компьютером - Sputnik Latvija, 1920, 26.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas interneta veikalā ārvalstu pircēji visbiežāk iegādājas datorus un citus ar datoriem saistītus produktus.
RĪGA, 26. janvāris - Sputnik. Janvāra pirmajās trīs nedēļās pieprasījums pēc klēpjdatoriem un datoriem palielinājies teju trīs reizes salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, paziņoja lielākais Krievijas interneta veikals "Wildberries" ziņu aģentūrai RIA Novosti.
Pērnā gada septembrī "Wildberries" sāka darboties Baltijas valstīs - Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Interneta veikala apkopotie rezultāti liecina, ka 2021. gadā visaktīvākie ārvalstu pircēji bija Izraēlas, Latvijas un Igaunijas iedzīvotāji.
Деревянная застройка района Засулаукс - Sputnik Latvija, 1920, 21.01.2022
Baltijā
Baltijas valstu iedzīvotāji apsver iespēju pārcelties uz laukiem
Visbiežāk ārzemnieki pērk viedtālruņus, sadzīves tehniku, televizorus un audio tehniku. Analītiķi uzskata, ka attālinātā darba režīma pieaugošā popularitāte veicinās pieprasījumu nākotnē.
Analītiķu dati liecina, ja attālināti strādājošie darbinieki izvēlas ražīgāku un dārgāku tehniku, jo tā ļauj strādāt ar "smagām" programmām un lielām datu bāzēm. Pieaugusi saistīto IT produktu popularitāte — barošanas bloku (+318%), kārtridžu (+214%), klēpjdatoru paliktņu (+123%), peļu un tastatūru (+40%).
Pētījumā uzsvērts, ka tehnikas un elektronikas deficīta dēļ pasaulē pieaug pieprasījums pēc saistītām precēm arī ārvalstu pircēju vidū, kuri tās pasūta no Krievijas. 2022. gada pirmajās trīs nedēļās no Krievijas tika pasūtīts par 95% vairāk tehnikas nekā gadu iepriekš.
Биржа труда - Sputnik Latvija, 1920, 21.01.2022
Latvijā
Latvijā faktiskais bezdarba līmenis gada beigās bija 7,6%
Speciālisti vairākkārt atzīmēja, ka attālinātās mācības un darbs krasi mainīja pasaules datortirgu — ražošanas uzņēmumi nevar saražot pieprasījumam vajadzīgos apjomus, tāpēc nākas vairākus mēnešus gaidīt pasūtījumus, turklāt lēti datori un klēpjdatori pazūd no pārdošanas.
Aizvakar Latvijas Veselības ministrs Daniels Pavļuts valdošās koalīcijas sēdē rosināja diskusiju par turpmākajiem soļiem saistībā ar sociālo distancēšanos Covid-19 ierobežošanai, tai skaitā pāreju uz attālināto darbu tur, kur tas ir iespējams.
Ziņu lente
0