Pasaulē

Lukašenko pastāstīja, kāda ir Baltkrievijas un Krievijas attieksme pret karu

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasBaltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko  - Sputnik Latvija, 1920, 23.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pastāstīja, kāda ir Sabiedrotās valsts attieksme pret karu.
RĪGA, 23. janvāris – Sputnik. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pastāstīja, kāda ir Baltkrievijas attieksme pret karu. Vienlaikus viņš atgādināja, kāda ir Krievijas pozīcija, un piezīmēja, ka, domājams, viņa viedoklis sakrīt ar Krievijas vadības domām, vēsta Sputnik Baltkrievija.
Lukašenko uzsvēra, ka ne Baltkrievija, ne Krievija karu nevēlas. Viņš pievērsa uzmanību tam, ka pauž viedokli ne tikai kā Baltkrievijas valsts vadītājs, bet arī Sabiedrotās valsts Augstākās valsts padomes priekšsēdētājs.

"Es domāju, mani sapratīs arī Krievijas vadība. Droši vien manis teiktais atbilst arī viņu pozīcijai. Mēs nevēlamies karu. Ne tikai tāpēc, ka tas ir smagi un slikti, tas nav tikai diskomforts vien – tas ir briesmīgi cilvēkiem un ne tikai karavīriem. Nedod, Dievs, karu, tas skars visus. Tāpēc mēs negribam karot. Negribam arī tāpēc, ka mēs atceramies, kāds bija karš pie mums, kas noslēdzās pirms septiņiem desmitiem gadu," paziņoja prezidents.

Pie tam Lukašenko atzīmēja, ka Sabiedrotās valsts drošība veidojas, ņemot vērā nepieciešamību aizsargāt savas robežas.
Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības Rietumi 2017 - Sputnik Latvija, 1920, 19.01.2022
Krievija un Baltkrievija organizēs kopīgas militārās mācības
Viņš teica: ja pret Sabiedroto valsti sāks izvērsties armijas, ja to nostādīs uz izdzīvošanas robežas ar dažādām sankcijām, iebiedēs un draudēs, Baltkrievija un Krievija "lauzīsies uz priekšu tā, ka par maz neliksies".
"Tāpēc nevajag ar mums strīdēties. Ir neiespējami mūs uzvarēt. Mēs esam neuzvarami gan mūsu gara dēļ, gan teritorijas dēļ: no Brestas līdz Vladivostokai – daudzi jau ir mēģinājuši, mēs to atceramies. Skaidrs arī, ar ko tas beidzies. Tāpēc nevajag mūs raustīt. Mēs nelienam nevienā svešā dārzā, mums zemes pietiek. Dod, Dievs, to nosargāt un apgūt. Tie ir mūsu mērķi. Taču vēlreiz atkārtošu, ja kāds nav apjēdzis: par maz neliksies. Es nedraudu, es vienkārši brīdinu: lai Dievs jūs sargā!" teica Lukašenko.
Viņš uzsvēra, ka Polija un Baltijas valstis savilkušas pie Baltkrievijas robežām vairāk nekā 30 tūkstošus karavīru, militāro tehniku un bruņojumu.
"Vēl vairāk, Varšava vērsās pie Ziemeļatlantijas bloka vadības ar lūgumu izvērst šajā reģionā ešelonētu aizmugures un tehniskās sagādes sistēmu. Kā karavīri mēs tūlīt vaicājam: kāpēc?" vaicāja Lukašenko.
Aleksandra Lukašenko lielā intervija Dmitrijam Kiseļovam - Sputnik Latvija, 1920, 07.12.2021
Video
Aleksandra Lukašenko lielā intervija Dmitrijam Kiseļovam
Valsts vadītājs nekavējoties secināja: kaimiņi gatavojas kaut kam nopietnam, vismaz – ilgstošam.
Tāpat viņš pievērsa uzmanību tam, ka pieaug militārais kontingents arī pie dienvidu robežām un tas vairo satraukumu.
Ziņu lente
0