Latvijā

Krievijas ģenerālkosulāts uzdāvināja aktīvistam dzimšanas dienā atteikšanos no pilsonības

© Sputnik / AlexTikhomirovLatvijas pilsoņa pase
Latvijas pilsoņa pase - Sputnik Latvija, 1920, 23.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ģenerālkonsulāts paziņoja, ka atbrīvojis no konsulārās nodevas aktīvu jaunieti, kurš apņēmies saņemt Latvijas pilsonību.
RĪGA, 23. janvāris — Sputnik. Martins Levuškāns, aktīvists, dizaineris un blogeris no Krievijas, kurš 2001. gadā pārvācās uz Latviju, beidzot varēs saņemt Latvijas pilsonību – Krievijas ģenerālkonsulāts atbrīvojis viņu no konsulārās nodevas.
Par to diplomātiskā misija pastāstīja savā lapā Facebook.
"Krievijas ģenerālkonsulāts Liepājā ņēmis vērā Martina Pavloviča L. (https://twitter.com/levuskans) pasaules skatījumu un sarežģīto materiālo stāvokli, kam nav iespēju patstāvīgi apmaksāt ar atteikšanos no Krievijas Federācijas pilsonības saistīto konsulāro pakalpojumu nodevas atbilstoši tarifam, un kurš spiests vākt nepieciešamo summu no Latvijas Republikas iedzīvotājiem, ar lielāko prieku nolēmis atbrīvot iepriekšminēto pieteicēju no nepieciešamās konsulārās nodevas apmaksas," paziņoja ģenerālkonsulāta darbinieki.
Diplomāti izmantoja iespēju apsveikt Martinu Levuškānu dzimšanas dienā.
Arī pats aktīvists publicēja ziņu par atteikšanos no Krievijas pilsonības, tiesa, citā rakursā.
"Iesniegts! Paldies visiem par atbalstu. Tagad ir tikai jāgaida pusgadu lai "товарищи" no FSB apstiprinātu manu iesniegumu, pēc tam Latvijas Valsts prezidenta paraksts un viss, es beidzot būšu Latvijas Republikas pilsonis," Martins Levuškāns uzrakstīja sociālajos tīklos un nodemonstrēja izziņu par atteikšanos no pilsonības.
Aktīvists, dizaineris un blogeris Martins Levuškāns dzimis Krievijā 2001. gadā. Ģimene pārvācās uz Latviju – vēsturisko dzimteni, kad zēns vēl bija pavisam mazs. Viņa senču saknes meklējamas Latgalē.
Savās lapās sociālajos tīklos puisis aktīvi stāsta par dzīvi Latvijā, atklāj savas domas, idejas un pārdomas par notiekošo valstī un pasaulē. Jaunietim ir visnotaļ aktīva politiskā pozīcija – viņš kļuvis par sociālliberālās partijas "Kustība "Par!"" brīvprātīgo un aktīvi darbojas jauniešu organizācijā "Protests".
2021. gada decembra sākumā aktīvists izziņoja sociālajos tīklos ziedojumu vākšanu Latvijas pilsonības saņemšanai. Pēc viņa vārdiem, vajadzēja savākt 153 eiro.
"Sveiks visiem! Jūs zināt, ka es esmu repatriants. Es esmu dzimis Sibīrijā, bet jau vairāku gadu laikā dzīvoju Latvijā, mīlu šo valsts un gribu kalpot viņai. Tagad es mācos Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola, nodarbojos ar politisku aktivitāti, esmu brīvprātīgais partijā Kustība Par. Šobrīd es esmu Latvijas pilsonības iegūšanas procesā, lai es varētu vēl aktīvāk aizstāvēt mūsu vērtības (autora ortogrāfiskais stils saglabāts – tulk.)," viņš pamatoja savu lūgumu sociālajos tīklos.
Spriežot pēc nākamajām publikācijām, naudu pilsonības saņemšanas izdevumiem un pat vēl lielāku summu viņam izdevies savākt burtiski dažu stundu laikā.
"Dažu stundu laikā tika veiksmīgi segti visi nepieciešamie izdevumi par pilsonības iegūšanas procesu, pat vairāk. Paldies jums visiem, šis ir īsts Ziemassvētku brīnums! Es ļoti centīšos attaisnot jūsu cerības!!" ziedotājiem pateicās Levuškāns.
Ziņu lente
0