Baltijā

Kā tas iespējams: Igaunija kaitē NATO reputācijai Āfrikā

CC BY-SA 4.0 / Renee Altrov / Kalle Laanet 2021 (cropped image)Igaunijas aizsardzības ministrs Kalle Lānets.
Igaunijas aizsardzības ministrs Kalle Lānets. - Sputnik Latvija, 1920, 23.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas valdības svārstīšanos jautājumā par karavīru sūtīšanu uz Mali novērtēja virsnieku organizācija, kas atbalsta mieru un kārtību visā pasaulē.
RĪGA, 23. janvāris – Sputnik. Igaunijas valdības mainīgais viedoklis jautājumā par nacionālo militāro misiju Mali vājina Āfrikas valstu uzticēšanos NATO, uzskata Virsnieku apvienība par starptautisko drošību, vēsta Sputnik Meedia.
"Šādas nekonsekventas Rietumu politikas dēļ Āfrikas valstis, piemēram, CĀR, Gvineja, Mali, Sudāna, Alžīra un citas, spiestas ierobežot savu sadarbību ar NATO valstīm," paziņoja organizācijā.
Apvienība atgādināja, ka tikai pirms dažiem mēnešiem Tallina draudēja atsaukt savus karavīrus no Mali, atzīstot, ka viņu uzturēšanās valstī nav pieņemama, kopš tur parādījušies Krievijas privātās militārās kompānijas "Vagner" darbinieki.
Protestētāji Malī - Sputnik Latvija, 1920, 12.01.2022
Pasaulē
Demokrātiju turp nes krievi: Igaunija vīlusies par misiju Mali
Savukārt tagad Igaunijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka misija tiks pagarināta, lai stātos pretī "Krievijas agresijai".
"Mēs, protams, nevēlamies vienkārši atdot Krievijai kārtējo ietekmes zonu," paziņoja Igaunijas aizsardzības ministrs Kalle Lānets.
Jau vēstīts, ka aizvadītajā gadā Francijas valdība, kuras miernešu kontingentā Mali strādāja arī Igaunijas karavīri, informēja, ka misija tiek slēgta, jo valstī parādījušies Krievijas privātās militārās kompānijas "Vagner" instruktori. Igaunija šajā jautājumā atbalstīja sabiedrotos.
"Ja privātā armija "Vagner" sāks darboties Mali, igauņu kontingents no turienes aizies," apliecināja Lānets pērnā gada septembrī.
Церемония передачи символического ключа от военной базы в малийском городе Тимбукту, 14 декабря 2021 года - Sputnik Latvija, 1920, 18.12.2021
Pasaulē
Tālajā Timbuktu: kāpēc Francija sākusi izvest kontingentu no Mali
Krievija uzskata, ka rietumvalstu žēlabas par Krievijas pilsoņu klātbūtni Āfrikā neatbilst veselajam saprātam. Valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka PMK "Vagner" darbība Mali ir absolūti likumīga un tās pamatā ir vienošanās ar uzņemošās valsts valdību.
Diplomāts uzsvēra arī to, ka Kremlim nav nekādas saiknes ar minēto vienošanos.
Ziņu lente
0