Latvijā

"Atjaunot Padomju Savienību": latvieti šausmināja tautietes sapnis

© Sputnik / Сергей Компанийченко / Pāriet pie mediju bankasГерб СССР, архивное фото
Герб СССР, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 21.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāda Latvijas iedzīvotāja pārdzīvoja šoku pēc sarunas ar savu tautieti, kura atļāvies paust, ka būtu labi, ja Baltijas valstis pievienotos Krievijai un atbrīvotos no NATO un ES
RĪGA, 21. janvāris - Sputnik. Kāda Twitter latviešu segmenta lietotāja nākusi klajā ar šokējušu atklāsmi: izrādījās, ka latvieši nav vienisprātis par situāciju valstī.
Stereotipus lupatlēveros saraustīja saruna ar kādu latviešu dāmu - viņa ilgojas pēc atgriešanās Krievijas sastāvā. Izrādījās, ka dažiem komentētājiem arī ir tādas paziņas.
"Piedzīvoju vakar šoku. Cilvēks (latviete, ap 50, strādā vienkāršu darbu) sāka man stāstīt, ka būtu labi, ja Baltijas valstis pievienotu Krievijai, jātiekot vaļā no Eiropas Savienības, amerikāņiem un tad arī kara nebūšot. Krievi? Lai sabraucot krievi, noteikti būšot labāka dzīve," pauž sašutumu KlavlapaRudens, turpinot:
"Neesot ko vaidēt par karu, ja paši negribam tikt vaļā no ES un NATO. Padomju savienību vajagot atjaunot. Diez, vai šādi cilvēki nav kādi Krievijas aģenti?"
Komentētāji piekrita KlavlapaRudens paustajām bažām, turklāt atzīmējot, ka esot daudz tādu latviešu, un tie esot "neizglītoti ļautiņi", "biomasa" un tā saucamā "vienkāršā tauta".
"Biomasa …" atbild autorei Martastante.
"Vienkārši neizglītoti un neinformēti ļautiņi, kas nekam neseko līdz," uzskata Andris Krūmiņš.
"Ir kādi šķēršļi doties uz Krieviju, lai tur baudītu brīvību no amerikāņiem un ES?" uzdod provokatīvo jautājumu Slinkums ēst, apslēpti piedāvājot tradicionālo risinājumu: "čemodāns-stacija-Krievija".
"Vārds - Anita, strādā labu valsts dotu darbu, dzīvo Madonā? Zinu. Un tādas krievmīles un proletariātes tur čupām," atklāj "neuzticamu personu" koncentrācijas vietas lietotāja Rozā i dille.
"Vai tiešām latviete???" vaicā Latvijas radio bijusī diktore Māra Krontāle.
"Un gan jau ne tikai latviete, bet tā slavētā Vienkāršā Tauta, kas vienmēr visu zina labāk," skaidro Didzis Veinbergs.
"Kāds ārprāts. Bet tādi ir arī manā darbā, sēž, it kā klusē, bet brīžiem pasprūk," raksta selenia.
Daudzi komentētāji secināja, ka pie visa vainojama "propaganda" un "Krievijas televīzija".
"Arī pazīstu tādu, latviete, 61. Spītīgi skatās tikai krievu kanālus, runā pamatā krieviski, latviski meklē pēc vārdiem, brīnās, kad pieminu aktuālos notikumus Latvijā," dalās pieredzē Una.
"Elementāri. Krievijas propoganda lieliski strādā jau simts gadus. Ko propogandē Latvijā? " retoriski jautā Juris Jāņadēls.
Citi savukārt pauž nožēlu, ka šiem "kangariem" nevar atņemt pilsonību.
"Žēl, ka Pilsonības Likuma 24. pants nenosedz arī šādus gadījumus," raksta Jānis Melderis.
Ziņu lente
0