Krievijā

Raimonda Paula mūzikls "Viss par Pelnrušķīti" pārspēj rekordus Maskavā

© Sputnik / Рамиль СитдиковМюзикл "Все о Золушке"
Мюзикл Все о Золушке - Sputnik Latvija, 1920, 20.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sākoties pandēmijai, Maskavas mūzikla teātris bija spiests atcelt izrādi "Viss par Pelnrušķīti", taču publika pieprasīja to atgriezt.
RĪGA, 20. janvāris - Sputnik. Mūzikls "Viss par Pelnrušķīti" ir publikas absolūtais mīlulis, pastāstīja Maskavas mūzikla teātra mākslinieciskais vadītājs Mihails Švidkojs intervijā RIA Novosti.
Mūzikla libretu sacerējis scenārists Sergejs Plotovs pēc rakstnieka un dzejnieka Dmitrija Bikova idejas. Iestudējuma režisors inscenētājs ir Oļegs Gluškovs, režisors — Mihails Rahļins. Mūziku sarakstījis latviešu komponists un režisors Raimonds Pauls.
"Mēs ilgi lauzām galvu par to, kurš no mūsdienu estrādes klasiķiem varētu uzrakstīt mūziku mūsu otrajam oriģinālajam mūziklam, un sapratām, ka galvenais krievu komponists ir Raimonds Voldemarovičs," stāsta Švidkojs.
Раймонд Паулс в Рижском русском театре - Sputnik Latvija, 1920, 11.01.2022
Latvijā
Pauls devis padomu vairākumam Saeimas deputātu un paudis viedokli par protestiem
Mūzikla pirmizrāde notika 2014. gadā, un kopš tā laika tas ir Mūzikla teātra iecienītākais iestudējums.
"Ir skatītāji, kas noskatījās šo izradi vairākas reizes, un daudz skatītāju, kuri par to tikai dzirdējuši. Mēs domājām, ka to visi jau noskatījušies, tomēr ne. Izrādās, ka publika grib redzēt "Visu par Pelnrušķīti"..." saka Švidkojs.
Interese par mūziklu nav samazinājusies pat Covid-19 pandēmijas laikā.
"Šo izrādi mēs neveiksmīgi iestudējām pirms pandēmijas, mums nebija ne jausmu par to, kas notiks. Tad mums vajadzēja to slēgt, jo nebija iespējams spēlēt. Mums joprojām "uzbrūk" skatītāji, kuri saka: "Mēs gribam redzēt šo izrādi!" stāsta Švidkojs.
Maskavas mūziklu teātra jaunajā sezonā iekļautas 12 izrādes "Viss par Pelnrušķīti".
Ziņu lente
0