Latvijā

Pandēmijas dēļ Vecrīga var pārvērsties par "spoku pilsētu"

© Sputnik / Sergey MelkonovЛюди идут по улице в Старой Риге
Люди идут по улице в Старой Риге - Sputnik Latvija, 1920, 20.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas centrs sen jau kļuvis dzīvošanai neērts, turklāt situāciju pastiprinās kafejnīcu un restorānu slēgšana pandēmijas dēļ.
RĪGA, 20. janvāris - Sputnik. Pēc Covid-19 pandēmijas Vecrīga var kļūst tukša, paziņojusi pilsētas un reģionālās attīstības ekonomikas speciāliste, žurnāliste Aleksandra Poļeščuka programmas “TCK” ēterā LTV.
"Kafejnīcas un restorāni nevar atmaksāties, un ir spiesti slēgties. Tagad tur it tumši, biedējoši un tukši," paudusi Poļeščuka.
Панорама Риги - Sputnik Latvija, 1920, 11.08.2021
Latvijā
"Nesanāk piestāt pat nieka bulciņas nopirkt": lauciniece šausminājās par Rīgu
Viņasprāt arī agrāk bija problēmas ar vecpilsētu, kas lielākoties orientēta uz tūristiem, piemēram, nebija izveidotas īpašas zonas, kur nakts dzīve netraucētu galvaspilsētas centra iedzīvotājus.
Rīgas centrs ir kļuvis dzīvošanai neērts, piemēram, esošo varasiestāžu politikas dēļ, kas vērsta uz centra atbrīvošanu no autotransporta, vietējiem iedzīvotājiem "burtiski nav kur novietot automobili". Rezultātā cilvēki pamet pilsētas centru, turklāt tas attiecās ne tikai uz Vecrīgu vien, bet arī uz Barona, Brīvības uz Valdemāra ielu.
"Centrs kļuvis neērts biznesam un dzīvošanai. Taču, lai pārveidotu centru par zonu gājējiem, velosipēdistiem un hipsteriem, Rīga vēl nav pietiekami attīstījusies. Nedz mūsu klimats, nedz ienākumu līmenis tam neatbilst," atzīmēja žurnāliste.
Vecrīgas iela - Sputnik Latvija, 1920, 11.08.2021
Latvijā
Izīrējas un pārdodas: Vecrīga izmirst, pieprasījums zūd
Ziņu lente
0