Krievijā

Krievu virusologs: izstrādāts "omikronu" neitralizējošo antivielu tests

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasCovid-19 testēšana
Covid-19 testēšana - Sputnik Latvija, 1920, 19.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gamaleja vārdā nosauktais Epidemioloģijas un mikrobioloģijas centrs izstrādājis testu sistēmu, kas palīdz fiksēt "omikrona" paveidam piemērotās vīrusneitralizējošās antivielas organismā.
RĪGA, 19. janvāris — Sputnik. Gamaleja vārdā nosauktais Epidemioloģijas un mikrobioloģijas zinātniski pētnieciskais centrs izstrādājis testu sistēmu, kas palīdz fiksēt "omikrona" paveidam piemērotās vīrusneitralizējošo antivielas organismā, sarunā ar ziņu aģentūru RIA Novosti atklāja centra direktors Aleksandrs Gincburgs.
"Mums ir testu sistēma, kas palīdz fiksēt "omikrona" paveidam piemērotās vīrusneitralizējošās antivielas, taču pagaidām tā pieejama tikai mūsu centrā," viņš pastāstīja.
Iepriekš Gincburgs paziņoja, ka pats inficējies ar "omikrona" paveidu, tomēr nav saslimis, pateicoties vakcīnas "Sputnik V" nodrošinātajai aizsardzībai. To izdevies noteikt, pateicoties minētajai testu sistēmai.
Paveids B.1.1.529, pazīstams kā "omikrons", fiksēts Botsvānā un DĀR novembra beigās. Tas satur desmitiem mutāciju S-proteīnā, kas patogēnam nepieciešams šūnu inficēšanai. Pētnieki uzskata, ka lielais skaits genoma izmaiņu liecina par šī varianta augsto izplatības līmeni un noturību pret izslimojušo un vakcinēto personu antivielām.
Covid-19 testi - Sputnik Latvija, 1920, 12.01.2022
Pasaulē
PVO: tuvāko divu mēnešu laikā vairāk nekā puse Eiropas inficēsies ar "omikronu"
Eksperti uzskata, ka inficēties var arī jau izslimojušie un vakcinētie cilvēki, bet simptomi variējas no noguruma līdz galvas sāpēm un kaulu sāpēm.
"Omikrons" reģistrēts jau vairāk nekā 100 valstīs, arī Latvijā. Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības organizācijas "Rospotrebnadzor" vadītāja Anna Popova konstatēja, ka jaunā paveida virulence ir 3-7 reizes augstāka salīdzinājumā ar agrākajām mutācijām. Inkubācijas periods samazinājies līdz 2-5 dienām.
Ziņu lente
0