Eiropā sākušās runas par tvindēmijas iestāšanos

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasCilvēki aizsargmaskās
Cilvēki aizsargmaskās - Sputnik Latvija, 1920, 19.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gripas atgriešanās Eiropā var izraisīt ilgstošu tvindēmiju, stāsta ziņu aģentūras.
RĪGA, 19. janvāris — Sputnik. Eiropā pieauguši gripas vīrusa izplatības tempi, un tas, iespējams, liecina par ilgstošas tvindēmijas iestāšanos – augstu gripas un Covid-19 pacientu skaita līmeni vienlaikus, stāsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.
"Gripas vīrusa atgriešanās var aizsākt neparasti ilgstošu slimības izplatības sezonu, kas var ilgt līdz vasarai," sarunā ar aģentūru Reuters konstatēja Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra eksperts Pasijs Pentinens.
Centra pētījumu rezultāti liecina, ka situācija saistīta ar Covid-19 izplatības kavēšanai ieviesto ierobežojumu mīkstināšanu, kas ļauj izplatīt gripu. Situāciju ietekmē arī fakts, ka pērnziem gripa neizplatījās gandrīz nemaz. Šī iemesla dēļ vakcīnas, kas katru gadu tiek adaptētas vīrusam, iespējams, nebūs tik efektīvas.
Līdztekus speciālisti pieļauj, ka tvindēmija sagādās pārlieku slodzi veselības aprūpes sistēmām, ko jau ievērojami noslogojusi cīņa ar Covid-19.
Iepriekš arī Krievijas kompetentās organizācijas ziņoja par cilvēkiem, kuri vienlaikus saslimuši ar gripu un koronavīrusa infekciju. Speciālisti pastāstīja, ka šāda kombinācija parasti noved pie smagākām sekām organismam. Vienlaikus "Rospotrebnadzor" konstatēja, ka valstī būtiski audzis gripas un akūtu elpceļu vīrusa infekciju skaits valstī.
Latvijas Veselības ministrija - Sputnik Latvija, 1920, 06.01.2022
Latvijā
"Omikrona" nobiedētie: ĀS režīmu valstī pagarinās līdz pavasarim
Drošākais paņēmiens, kā aizsargāties no Covid-19, vēl aizvien ir vakcinācija. Krievijas veselības ministrs Mihails Muraško informēja, ka slimības smaga gaita starp Covid-19 pacientiem fiksēta vien 0,03% vakcinēto un saslimušo personu, lielāko daļu pacientu stacionāros veido nevakcinētie.
Ziņu lente
0