Krievijā

Dmitrijs Peskovs: Krievija vairs nevar samierināties ar NATO iebrukumu Ukrainā

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs - Sputnik Latvija, 1920, 18.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paskaidroja, kāpēc Krievija uzskata par nepieciešamu turēt savus bruņotos spēkus pie robežas ar Ukrainu.
RĪGA, 18. janvāris – Sputnik. Krievijas bruņoties spēki dislocēti netālu no Ukrainas robežas, ņemot vērā saspringto situāciju un NATO darbības, paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs intervijā telekompānijai CNN. Viņš uzsvēra, ka valsts bruņotie spēki atrodas savā teritorijā, vēsta Sputnik Meedia.
"Mēs novērojam NATO pakāpenisko iebrukumu Ukrainas teritorijā ar savu infrastruktūru, saviem instruktoriem, aizsardzības un uzbrukuma ieroču krājumiem, Ukrainas karavīru apmācībām un tā tālāk," viņa teikto citēja RIA Novosti.
Peskovs uzsvēra, ka Krievija vairs nevar ar to samierināties un spiesta pieņemt atbilstošus lēmumus. "Mums ir jāatbild, jāveic drošības pasākumi, tāpēc mūsu karavīri atrodas tu, mūsu teritorijā," viņš teica.
Kremļa pārstāvis paskaidroja, ka Krievijas un NATO attiecības sasniegušas "sarkano līniju", ņemot vērā situāciju Ukrainā un militārās alianses darbības tās teritorijā.
"Tas bija galvenais iemesls, kura dēļ prezidents Putins teica: "Zēni, mūsu acīs tie ir reāli draudi." Un tas patiešām apdraud stabilitāti un drošību Eiropā un kaitē Eiropas drošības arhitektūrai," atzīmēja Peskovs.
Prezidenta preses sekretārs uzsvēra: Krievija neplāno nekādus uzbrukumus un nevienu neapdraud ar militārām operācijām, tomēr būs spiesta veikt adekvātus pretpasākumus, ja NATO turpinās uzbrukumu Krievijas robežām.
Украинские военные во время учений - Sputnik Latvija, 1920, 05.01.2022
Viedoklis
Vai krievi vēlas karot? Kāpēc ASV izplata baumas par "uzbrukumu Ukrainai"
Juridiskas garantijas par atteikšanos no NATO tālākas paplašināšanas uz austrumiem, no Ukrainas pievienošanas blokam un militāro bāzu izveides pēcpadomju teritorijā bija galvenā pārrunu tēma Krievijas, ASV un NATO pārrunās pagājušajā nedēļā.
Krievija tikās ar ASV pārstāvjiem 9.-10. janvārī Ženēvā, 12. janvārī notika Krievijas-NATO padomes sēde Briselē, nākamajā dienā tika organizētas konsultācijas EDSO formātā Vīnē. Maskava pieprasa juridiski fiksēt rietumvalstu garantijas un gaida Vašingtonas nepārprotamu atbildi uz Krievijas miermīlīgajiem ierosinājumiem.
Ziņu lente
0