Latvijā

Veikaliem aizliegs mākslīgi samazināt platību nevakcinēto pircēju apkalpošanai

© Sputnik / Sergey MelkonovТорговый центр во время локдауна в Латвии
Торговый центр во время локдауна в Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 15.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzi veikali, kuriem atbilstoši ārkārtējās situācijas rīkojumam jādarbojas "zaļajā" režīmā, mākslīgi samazina publiski pieejamo tirdzniecības platību, lai sniegtu pakalpojumus "sarkanajā" režīmā.
RĪGA, 15. janvāris - Sputnik. Veikaliem Latvijā vēlas atņemt iespēju pariet uz "sarkano" režīmu, proti apkalpot iedzīvotājus bez Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, mākslīgi samazinot publiski pieejamā telpu platību, ziņo nasha.lv.
Tiek ziņots, ka Operatīvās vadības grupa pieņēma lēmumu veikt tehniskus precizējumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, kas neļaus tirdzniecības vietām mākslīgi samazināt platību, kas lielāka par 1500 kvadrātmetriem.
Торговый центр во время локдауна в Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 23.12.2021
Latvijā
Tirdzniecības centriem Latvijā ļauts strādāt brīvdienās un svētku dienās
Precizējumus sagatavos Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Valsts policiju, lai novērstu regulējuma interpretācijas iespējamību.
Iepriekš ziņots, ka pēdējā laikā vairāki lielveikali, kuri līdz šīm darbojās "zaļajā režīmā", pārgājuši uz darbu epidemioloģiski nedrošajā "sarkanajā" režīmā, ar plauktiem samazinot publiski pieejamo platību.
Savukārt Ekonomikas ministrija paziņoja, ka neatbalsta atsevišķu tirgotāju praksi un uzskata, ka tādējādi viņi cenšas apiet regulējumu. Vienlaikus ministrija aicināja tirgotājus rīkoties atbildīgi un apzināties situācijas nopietnību, rūpēties par savu darbinieku un veikalu apmeklētāju drošību un ievērot visus piesardzības pasākumus.
Ziņu lente
0