Politika

Krievijas vēstniecība ASV noraidīja izteikumus par dezinformāciju pēc tikšanās Ženēvā

© Sputnik / Michael KlimentyevKrievijas un ASV karogi
Krievijas un ASV karogi - Sputnik Latvija, 1920, 11.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība Vašingtonā uzskata, ka Baltā nama paustās domas par iespējamo dezinformāciju pēc abu valstu pārrunām Ženēvā liecina par dialoga kultūras degradāciju.
RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. Krievijas vēstniecība ASV kritiski izvērtēja Vašingtonas pieeju pārrunām un noraidīja amerikāņu puses izteikumus par to, ka Maskava varot melot par diskusiju Ženēvā, vēsta RIA Novosti.
Iepriekš Baltā nama pārstāve Džena Psaki atklāja, ka Savienotās Valstis gatavojoties iespējamiem dezinformācijas izplatīšanas mēģinājumiem no Krievijas puses par dialogu stratēģiskās stabilitātes jomā.
Krievijas delegāciju vadīja ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs un aizsardzības ministra vietnieks Aleksandrs Fomins. ASV delegāciju vada valsts sekretāra vietniece Vendija Šērmane. - Sputnik Latvija, 1920, 10.01.2022
Politika
Krievijas un ASV pārrunas Ženēvā noslēgušās
"Stingri noraidām tamlīdzīgas insinuācijas. Krievijas oficiālie paziņojumi pilnībā atbilst patiesībai. Mūsu valsts kopš paša sākuma demonstrējusi maksimālu atklātību šī dialoga kontekstā," teikts vēstniecības publikācijā Facebook.
Diplomāti uzsvēra, ka ASV pieeja liecina par dialoga kultūras degradāciju.
"No savas puses gaidām atbilstošu atklātību arī no amerikāņu puses. Aicinām kolēģus atteikties no nepamatotām spekulācijām attiecībā pret konsultāciju partneriem," piebilda diplomāti.
9. un 10. janvārī Ženēvā notika Maskavas un Vašingtonas konsultācijas par Krievijas ierosinājumiem drošības garantiju jautājumā. Pēc tām Briselē ieplānota Krievijas un NATO Padomes sēde, bet Vīnē – konsultācijas Eiropas drošības un sadarbības organizācijas ietvaros.
Заместитель министра иностранных дел РФ Сергей Рябков - Sputnik Latvija, 1920, 10.01.2022
Politika
Sergejs Rjabkovs: pārrunās ar ASV Maskava nepiekāpsies
Tikšanās stratēģiskās drošības jautājumos turpinājās apmēram 7,5 stundas. Tā notika aiz slēgtām durvīm ar īsu pusdienu pārtraukumu.
Krievijas delegāciju vadīja ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs un aizsardzības ministra vietnieks Aleksandrs Fomins. ASV delegāciju vadīja valsts sekretāra vietniece Vendija Šērmane.
Pārrunas notika par Maskavas iesniegto drošības garantiju līguma projektu. Cita starpā tas paredz nolikumus par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu neizvietošanu savstarpējas sasniedzamības zonā, par atteikšanos no NATO tālākas paplašināšanās uz bijušo PSRS republiku rēķina, kā arī par militāro mācību skaita ierobežošanu.
ASV jau pirms konsultācijām apgalvoja, ka vairāki KF ierosinājumi nav pieņemami. Maskava uzsvēra, ka tās piedāvājumi nav ultimatīvi, tomēr Krievijas vienpusējas piekāpšanās, it īpaši spiediena apstākļos, nebūs. Rjabkovs pie tam pieļāva, ka dialogā ar ASV būs tikai viena tikšanās un to nebūs jēgas turpināt, taču tas draud ar jaunu konfrontācijas pavērsienu.
Московский Кремль и здание МИД РФ - Sputnik Latvija, 1920, 08.01.2022
Viedoklis
Baltkvēles punkts: ko Krievija pārvērtēs 2022. gadā
Ziņu lente
0