Video

Kazahstāna atgriežas mierīgā dzīvē

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kazahstānā atjaunojas normāla dzīve. Pilsētās darbu atsāk degvielas uzpildes stacijas, pārtikas veikali, valstī atkal strādā internets.
Kazahstānas aizsardzības ministra vietnieks ģenerālleitnants Sultāns Gamaletdinovs augstu novērtēja miernešu kontingenta darbu valstī.
Gamaletdinovs paziņoja, ka KDLO miernešu atbalsts svarīgāko objektu apsardzē ļāvis atbrīvot lielu daļu varasiestāžu un armijas spēku un līdzekļu, - tie novirzīti cīņai ar teroristiem.
Atgādināsim, ka protesta akcijas Kazahstānā sākās 2. janvārī Žanaozenas un Aktau pilsētās Mangistauskas apgabalā, kur iedzīvotāji iebilde pret sašķidrinātās gāzes cenu pieaugumu. Nekārtības ātri izplatījās gandrīz visā valstī.
Kazahstānas prezidents Kasims Žomarts Tokajevs ieviesis ārkārtējās situācijas režīmu līdz 19. janvārim, kā arī atstādinājis valdību un valsts Drošības padomes vadītāju, Kazahstānas pirmo prezidentu Nursultanu Nazarbajebu.
Tokajevs informēja Drosības padomi, ka situācija kaitē valsts vienotībai un viņš vērsies pie KDLO pēc palīdzības, lai pārvarētu terorisma draudus.
KDLO kolektīvās drošības padome pieņēma lēmumu nosūtīt uz Kazahstānu miernešu spēkus uz ierobežotu laika periodu, ar mērķi stabilizēt un normalizēt situāciju valstī.
Ziņu lente
0