Latvijā

Kurš būs Latvijas izlūkošanas un pretizlūkošanas vadītāju: nosaukts galvenais kandidāts

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasВоенные учения
Военные учения - Sputnik Latvija, 1920, 09.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālās drošības padome nosaukusi kandidātu Satversmes aizsardzības biroja vadītāja amatam.
RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. Nacionālās drošības padomes sēdē tika pieņemts lēmums par kandidāta virzīšanu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāja amatam, raksta Bb.lv. Par kļuva to Egils Zviedris. Par viņa iecelšanu amatā būs jālemj Saeimai. SAB ir viens no ietekmīgākajām valsts speciālo dienestu iestādēm.
Zināms, ka patlaban Egils Zviedris ir SAB direktora vietnieks un Izlūkošanas pārvaldes priekšnieks. Valsts drošības sistēmā viņš strādā kopš 1992. gada, bet viņa karjera SAB sākās 2000. gadā.
Офис PNB Banka в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 29.12.2021
Latvijā
Bordāns, Jurašs un... Navaļnijs palīdzēja aplaupīt Latvijas pensionārus?
No 2000. līdz 2011. gadam Zviedris ieņēma SAB Izlūkošanas pārvaldes sevišķi svarīgu lietu inspektora amatu, no 2011. līdz 2014. gadam viņš kļuva par SAB Izlūkošanas pārvaldes NVS nodaļas priekšnieku, bet kopš 2014. gada viņu paaugstināja līdz SAB direktora vietniekam un Izlūkošanas pārvaldes priekšniekam, tagad ļoti iespējams, ka tieši viņš uzņemsies SAB direktora pienākumus.
Iepriekš ziņots, ka 2021. gada novembrī viņsaulē devās SAB direktors, bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis. Līdz jauna SAB direktora ievēlēšanai biroja vadītāja pienākumus pilda direktora pirmais vietnieks Andis Freimanis.
Ziņu lente
0