Latvijā

Vai mazie veikali kļūs par bomžu paradīzi?

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasПроизводство стеклянной тары
Производство стеклянной тары - Sputnik Latvija, 1920, 08.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr Latvijas valdība bažās par omikrona izplatību nolēma pagarināt ārkārtējo stāvokli līdz februāra beigām, jau no 1. februāra savas korekcijas epidemioloģiskajā kārtībā sāks ieviest pudeļu lasītāji, jo sāks darboties taras depozīta sistēma.
RĪGA, 8. janvāris - Sputnik. Iepakojuma depozīta sistēma sāks darboties ar 2022. gada 1. februāri. Savākšanas punktos pieņems metāla bundžās, PET un stikla pudeles.
Lielveikali un tirdzniecības tīkli jau ir noslēguši obligātos līgumus ar depozīta iepakojuma operatoru jau un gaida taromātu uzstādīšanu, kas solīta sešu mēnešu laikā. Tikmēr daudzi mazie veikali ir šausmās par izvirzītajām prasībām un izmisīgi cīnās pret prasību obligāti slēgt līgumu ar SIA "Depozīta iepakojuma operators", raksta Bb.lv.
Мужчина возле аппарата по приёму бутылок - Sputnik Latvija, 1920, 01.01.2021
Piemaksā 10 centus par pudeli un atgūsti tos vēlāk: Latvijā tiks ievesta depozīta sistēma
Iepriekš ziņots, ka SIA "Depozīta iepakojuma operators" noslēgusi līgumu ar norvēģu kompānijas "Tomra Systems" meitas uzņēmumu "Tomra Collection Latvia" par automatizēto depozīta iepakojuma pieņemšanas iekārtu piegādi Latvijā.
Taču patlaban viena no galvenajām domstarpībām ir tāda, ka daļai no "sarkanajā" režīmā strādājošajiem veikaliem obligāti jāpieņem tukšā tara. Pēc operatora domām, tie nekvalificējas taromāta uzstādīšanai nepietiekamā taras apjoma dēļ. Atbrīvos no obligātās prasības pieņemt tukšo iepakojumu tikai mazus veikalus, kuru tirdzniecības platība ir mazāka par 60 kvadrātmetriem (vai 300 kvadrātmetriem lielajās pilsētās).
"Es veikalā pārdodu desu un maizi, bet tagad man turpat blakus būs jāpieņem un jāuzglabā pa netīriem grāvjiem salasītas pudeles, kuras būs atnesuši nočurājušies bezpajumtnieki," ir sašutis Modris Zukulis, kuram pieder trīs pārtikas veikali ārpus lielpilsētām.
Līgumu ar SIA "Depozīta iepakojuma operators" veikalu īpašnieks vēl nav noslēdzis. "Mūsu argumentos neviens pat nevēlas iedziļināties," sūdzas Zukulis.
Ziņu lente
0