Latvijā

Vai izdosies saglabāt pastaigu vietu Jaundubultu kāpās?

CC BY-SA 2.0 / Sergei Gussev / JūrmalaЮрмала, Латвия
Юрмала, Латвия - Sputnik Latvija, 1920, 08.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piekrastes zona Jūrmalā tagad ir apdraudēta grozījumu Meža likumā dēļ, kas ļauj privatizēt milzīgo kāpu meža gabalu jūras krastā.
RĪGA, 8. janvāris - Sputnik. Nevienaldzīgie cilvēki sabiedrisko iniciatīvu portālā Manabalss.lv izvietoja petīciju, kuras mērķis pārņemt bez atlīdzības no valsts zemesgabalu Jaundubultos, lai tas paliktu pieejams iedzīvotājiem. Zemesgabala platība ir 36 000 kvadrātmetru.
Šāda iniciatīva tapa, kad kļuva zināms, ka valsts grasās nodot piekrastes teritoriju Jūrmalas pašvaldībai, par to informēja Jūrmalas Aizsardzības biedrības vadītājs un Jūrmalas domes deputāts Uldis Kronblūms, taču var rasties dažas problēmas, raksta Press.lv.
Отдыхающие на улице Йомас в Юрмале - Sputnik Latvija, 1920, 30.08.2021
Latvijā
Jūrmalā sākušies apgaismojuma pārbūves darbi
Jaundubultu kāpas ar iekārtotām takām ir viena no jūrmalnieku un pilsētas viesu populārākajām un iemīļotākajām teritorijām. Taču tagad valsts grasās nodot zemesgabalu starp Ogres un Amulas ielām uzņēmuma SIA "EM Investments" apsaimniekošanai, kuras īpašnieks ir "Rietumu bankas" līdzīpašnieks Leonīds Esterkins. Nesen viņš iegādājies pussabrukušu nojumi šajā zemesgabalā.
"Nesen likumdevējs ir izdarījis grozījumus Meža likumā. Un izrādījās, ka šīs pieticīgas ēkas īpašnieks šobrīd var privatizēt visus šos 36 tūkstošus kvadrātmetru. Interesanti, ka šo būvi īpašnieks nopircis par pusmiljonu eiro, mērķis ir skaidrs. Un, protams, to nopirka nevis tādēļ, lai cilvēki šeit turpinātu pastaigāties. Mēs jau zinām, ka, piemēram, Bulduros, zaļā teritorija blakus bijušā "Parex" līdzīpašnieka villai, arī kļuvusi par teritoriju, kur atļauta apbūve," stāsta pilsētas domes deputāts Uldis Kronblūms.
Kā norādīja deputāts, Jūrmalas aizsardzības biedrība panākusi, lai zemesgabals tiktu nodots Jūrmalas pašvaldībai, nevis privātpersonu rokās.
Лед на реке - Sputnik Latvija, 1920, 09.12.2021
Latvijā
Aizliegts staigāt pa ledu: par pārkāpumu tiks piemērots naudas sods
"Mēs esam panākuši, ka tagad pati valsts piedāvājusi šo teritoriju pašvaldībai, un deputāti nevar izvairīties no šī jautājuma izskatīšanas," sacīja Kronblūms.
Dome izskatīs jautājumu par piekrastes zemesgabala pārņemšanu no valsts 27. janvārī, līdz šim ikviens interesents var parakstīt iniciatīvu portālā Manabalss.lv.
Ziņu lente
0