Latvijā

"Eju izslēgt egles lampiņas": sociālie tīkli šausminājušies par elektrības rēķiniem

© Pixabay / VV1ntermuteЛампа накаливания и монеты евро
Лампа накаливания и монеты евро  - Sputnik Latvija, 1920, 08.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji saņēma jaunus rēķinus par elektrību un šausminājās, savos iespaidos viņi aktīvi dalās sociālajos tīklos.
RĪGA, 8. janvāris - Sputnik. Nevar teikt, ka kārtējais elektroenerģijas tarifu pieaugums Latvijas iedzīvotājiem kļuvis par lielu pārsteigumu, jo jau vairākus mēnešus energoresursu sadārdzinājumu aktīvi apspriež gan presē, gan sociālajos tīklos.
Bet, ja līdz tam viņi ar humoru meklēja radošus risinājumus elektrības un gāzes taupīšanai, tad tagad šausminās, salīdzinot savus rēķinus.
"Omg, elektrības rēķins 45eur, agrāk bija 15-20! Mēs pat pusi decembra nebijām dzīvoklī, jo bijām prom!!! Man ir bailes par gāzes rēķinu," dalās ar sajūtām iekšlietu ministres padomniece stratēģiskās komunikācijas jautājumos Linda Curika.
"Es arī šorīt saņēmu - 67 €. Biju rēķinājusies uz 80, jo gaismas rotājumu pilns. Jūtos ietaupījusi. Vēlāk ieiešu i-bankā paskatīties, cik iepriekšējā decembrī maksāju decembrī," raksta Ieva_V.
"Tā, eju izslēgt egles lampiņas," raksta Ieva vai nu jokojot, vai nopietni.
Taču ne visiem par elektrību ir tādi milzīgi rēķini, lai gan arī šādos gadījumos tie palielinājušies aptuveni divas reizes.
"Man ar visam lampiņām 22€, pagājušo decembri bija 12€ ," dalās pieredzē Rolands Pragulbicks.
Daudz iespaidīgāks elektrības rēķinu pieaugums bija gāzes apkures katlu īpašniekiem.
"OK, es saprotu, ka esam nokurinājuši apkurē gāzi virs 100 eiro. Jā, labi. Mums mājās ir patīkami silts, ar gāzi sildām ūdeni, ir arī siltās grīdas. Bet ko, pie velna, nozīmē "Sadales sistēmas pakalpojumi - kopā 38.06 EUR" (bez PVN)???" pauž sašutumu St.Džeina, kura kādreiz strādāja par preses sekretāri Latvijas valdībā.
"Var jau nest to gāzi uz māju ar spaiņiem, nebūs jāmaksā par piegādi," Spridzans sarkastiski skaidro tvīta autorei, kā strādā sistēma.
"100 euro manām ausīm izklausās, kā jūs būtu sildijušies pa brīvu," atzīmēja Mareks Gestarts.
Atbildē Džeina pieliek savu rēķinu un atzinās, ka viņa "nedaudz pārspīlēja".
Kārlis Ulmanis "palielījās" ar vēl astronomiskāku rēķinu viņam par elektrību nāksies atdot vairāk nekā 300 eiro.
"Šorīt saņēmu jaunu e-pastu. Stulbākais, ka arī terapeiti nepaliek lētāki," raksta Kārlis, acīmredzot paredzot nepieciešamo ārstēšanu pēc šādu rēķinu saņemšanas.
Atbildot uz komentētāju jautājumiem, no kā veidojusies tāda rēķina summa, tvīta autors precizēja, ka viņam mājās uzstādīts ūdens sūknis, ledusskapis, silta grīda vannas istabā, elektriskā plīts un boilers. Turklāt ir neliels mājražošanas cehs, kur viņš reizēm vāra sulu un ar elektrisko sildītāju uztur 4-6 grādus. Kārlis piebilda, ka pirms gada par tik pat kilovatu viņš maksāja 143 eiro.
Jaunās Latvijas partijas "Republika" (tā vairākkārt piedāvāja Latvijas valdībai atcelt PVN elektrībai un gāzei enerģētiskās krīzes laikā) pārstāvis arī dalījās savos iespaidos.
"Mūsu valdība ir šausmīgi palēna. Būs jau jocīgi, ja galu galā viņi šo PVN samazinās savu atbalstītāju spiedienā, kuri arī saņem tādus rēķinus," norāda Sergejs Gubins.
Ziņu lente
0