Latvijā

Covid-19 saslimušajiem mainījušies raksturīgākie simptomi

© Sputnik / Sergey MelkonovРентгеновский снимок легких пациента с COVID-19
Рентгеновский снимок легких пациента с COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 08.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģimenes ārsti novērojuši, ka pēdējā laikā ar Covid-19 biežāk slimo jaunieši, kuri nav vakcinējušies vai saņēmuši balstvakcīnu.
RĪGA, 8. janvāris - Sputnik. Pēdējā laikā mainījušies Covid-19 simptomi - ja agrāk pacienti lielākoties sūdzējās par garšas un ožas zudumu, tad tagad visbiežākās slimības izpausmes ir galvassāpes, nespēks un iesnas, pastāstīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide televīzijas kanāla TV3 ēterā.
Ģimenes ārsti arī novērojuši, ka pēdējā laikā ar Covid-19 biežāk slimo jaunieši, kuri nav vakcinējušies vai saņēmuši balstvakcīnu.
Rātslaukums Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 05.01.2022
Latvijā
Svētku nedēļā Covid-19 gadījumu skaits Latvijā pieaudzis par 30%
Atbildot uz jautājumu par iedzīvotāju interesi par balstvakcināciju pret koronavīrusu, Veide atzīmēja, ka cilvēki, kuri steidzas vakcinēties vēl pavasarī, tagad pauž par to vislielāko interesi. Bet tiem, kuri vakcinējušies piespiedu kārtā, lai nezaudētu darbu, revakcinācijas laiks vēl nav pienācis un pagaidām ir grūti paredzēt, vai viņi uzskatīs par nepieciešamu saņemt trešo poti.
Kopumā Latvijā pandēmijas laikā reģistrēti 285 026 Covid-19 gadījumi, miruši 4642 cilvēki.
Pilnu vakcinācijas kursu ar divām vakcīnām vai "Johnson & Johnson" preparātu pabeiguši 70,04% Latvijas iedzīvotāju. Balstvakcinu saņēmuši 15,46% iedzīvotāju.
Ziņu lente
0