Baltijā

Šogad – pirmā: Lietuvā ieradusies SDG krava no Krievijas, lielāka nekā parasti

CC BY-SA 2.0 / kees torn / CORAL FAVIAТанкер Coral Favia
Танкер Coral Favia - Sputnik Latvija, 1920, 07.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pavisam nesen Lietuva jau saņēma gāzi no Krievijas – decembra nogalē Klaipēdas ostā ieradās divas degvielas kravas no kaimiņvalsts.
RĪGA, 7. janvāris – Sputnik. Lietuvā ieradusies pirmā šīgada sašķidrinātās dabasgāzes (SDG) krava no Krievijas, vēsta Sputnik Lietuva.
Gāzes kuģis "Coral Energice" ieradies Klaipēdas ostā trešdien un noenkurojies pie SDG termināļa "Independence". Par to liecina kuģu kursa kontroles portāli MarineTraffic.com un Vesselfinder.com.
Resursu dati norāda, ka kuģis pirmdien izbraucis pirmdien no Visockas ostas Krievijā, kur atrodas kompānijas "Novatek" SDG rūpnīca.
Termināļa "Klaipedos nafta" operatora publicētais SDG kravu piegādes grafiks rāda, ka gāzes kuģis šoreiz piegādājis Baltijas valstij 17 tūkstošus kubikmetru SDG. Parasti gāzes kravas no Krievijas sastāda apmēram desmit tūkstošus kubikmetru.
Decembra nogalē Lietuva saņēma divas degvielas kravas no Krievijas. Kopējais SDG piegādes apjoms no Krievijas sasniedza apmēram 47 tūkstošus kubikmetru decembrī.
SDG terminālis Lietuvā sāka darbu 2014. gadā. Viļņa apgalvoja, ka objektam vajadzētu palīdzēt Lietuvai atbrīvoties no Krievijas koncerna "Gazprom" "monopola". Vienlaikus termināļa uzturēšanas izdevumi valstij ir visai jūtami. Enerģētikas ministrija bija spiesta izstrādāt likumprojektu, kura mērķis bija samazināt degvielas piegādes cenas terminālī.
Прибытие  двух танкеров со сжиженным газом проекта «Ямал СПГ в Китай  - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2021
Krievijas "Gazprom" nosūtījis uz Eiropu pirmo "zaļās" SDG partiju
Visbiežāk Lietuva saņem sašķidrināto gāzi no Norvēģijas un Krievijas, retumis pienāk kravas no ASV un vairākām citām valstīm.
Ziņu lente
0