ES jāpiedalās Krievijas un ASV pārrunās, uzskata Žuzeps Borels

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasES Augstais pārstāvis ārlietu un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels
ES Augstais pārstāvis ārlietu un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels - Sputnik Latvija, 1920, 07.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES diplomātijas vadītājs Žuzeps Borels uzskata, ka Eiropas Savienībai jāpiedalās Krievijas un ASV pārrunās.
RĪGA, 7. janvāris - Sputnik. Eiropas Savienībai ir jāpiedalās Krievijas un ASV pārrunās, jo to dienas kārtībā ir Eiropas jautājumi un Ukrainas tēma, paziņoja ES Augstais pārstāvis ārlietu un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels vizītes laikā Luganskas staņicā Donbasā, vēsta RIA Novosti.
"Ja Krievija vēlas apspriesties, protams, dialogs ir jāorganizē... Ja tur būs jautājumi, kas skar drošību Eiropā, tad eiropiešiem jābūt iesaistītiem šajās pārrunās. Krievijas ierosinātā dienas kārtība ietver jautājumus, kas skar drošību Eiropā, kā arī, cita starpā, Ukrainas drošību. Tāpēc nevar teikt, ka mēs esam neapmierināti ar šīm divpusējām pārrunām. Nedomāju, ka tā būtu laba ideja atteikties no šīs sarunas, atmest to, ja Krievija piedāvā sākt sarunas. Taču mums, eiropiešiem, ir jāpiedalās pārrunās, ja jautājums skar Eiropu," teica Borels brīfinga gaitā pēc vizītes Donbasā.
Украинские военные во время учений - Sputnik Latvija, 1920, 05.01.2022
Viedoklis
Vai krievi vēlas karot? Kāpēc ASV izplata baumas par "uzbrukumu Ukrainai"
Viņš piebilda, ka tas nav vienas dienas jautājums un ilgs "nedēļām un mēnešiem".
Ņemot vērā spriedzi ap Ukrainu, Krievija un ASV plāno 10. janvārī tikšanos stratēģiska dialoga formātā Ārlietu ministriju pārstāvju līmenī. 12. janvārī paredzēta Krievijas un NATO Padomes sēde, dienu vēlāk jānotiek daudzpusējai apspriedei Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā.
Ziņu lente
0