Latvijā

Rīgā sastrēgumstundās var ieviest maksu par privātā transporta iebraukšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovSatiksme Rīgā
Satiksme Rīgā - Sputnik Latvija, 1920, 06.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piesārņojuma emisijas ierobežošanas nolūkiem Rīgas centrā būtu iespējams noteikt maksu par iebraukšanu privātajam transportam sastrēgumstundās, uzskata Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Inese Andersone.
RĪGA, 6. janvāris — Sputnik. Rīgā plānots īstenot projektu, kas paredz iebraukšanas biļešu ieviešanu privātajam autotransportam sastrēgumstundās, Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Inese Andersone paziņoja Latvijas radio ēterā.
Viņa norādīja, ka ierobežojumi iebraukšanai pilsētas centrā plānoti ar mērķi uzlabot ekoloģisko situāciju un rosināt iedzīvotājus izmantot sabiedrisko transportu. Zonu, kurā tiks noteikti ierobežojumi privātā autotransporta iebraukšanai, varētu noteikt Rīgas vēsturiskajā centrā starp dzelzceļa uzbērumu un Daugavu. Šajā rajonā gaisa piesārņojums patlaban pārsniedz gan Latvijas, gan ES noteiktās normas, atzīmēja Andersone.
Снег в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 23.12.2021
Latvijā
Atkritumu izvešanas tarifi pieaugs: jāapgūst šķirošana
Ierēdņi plāno sākt projekta realizāciju nākamgad, tā būs pakāpeniska, un zemo izmešu zona tiks galīgi ieviesta līdz 2027. gadam. Sākotnējais sešus mēnešus ilgais pētījums būs veltīts jautājumam, kā ierobežot izmešus galvaspilsētā un kā ierobežot automašīnu satiksmi šajā rajonā.
Andersone uzsvēra, ka automašīnu satiksmi Rīgas centrā būtu iespējams samazināt par 20%. Ierēdne apliecināja, ka tas dos labumu gan automašīnu īpašniekiem, gan kājāmgājējiem – samazināsies transporta sastrēgumi un kājāmgājēji elpos tīrāku gaisu.
Ziņu lente
0