Video

Ekonomists: "Ziemeļu straumi 2" strauji startēs, tiklīdz Eiropā beigsies gāze

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Auksta ziema, gāzes deficīts un cenas līdz trim tūkstošiem dolāru apmērā liks eiropiešiem paātrināt "Ziemeļu straumes 2" operatora sertifikāciju.
Pagājušā gada nogalē, 29. decembrī Krievijas koncerna "Gazprom" vadītājs Aleksejs Millers ziņoja Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, ka gāzesvads "Ziemeļu straume 2" ir gatavs ekspluatācijai. Pie tam Krievija uzskata, ka gāzi uz Eiropu pa jauno gāzesvadu varēs sākt sūknēt ne ātrāk ka gada vidū, ņemot vērā gāzezvada operatora sertifikācijas procedūru, ko pieprasa ES.
Šķēršļi, kas kavē "Ziemeļu straumes 2" ekspluatācijas sākumu ir ES vienkāršo iedzīvotāju ļaunprātīga un ciniska apzagšana, konstatēja ekonomists un publicists Mihails Hazins.
Viņš pauda pārliecību, ka līdz brīdim, kamēr vēl krātuvēs Eiropā ir gāze, kas pirkta vēl par 300 dolāriem par tūkstoš kubikmetriem, neviens neielaidīs tirgū konkurentus – neviens, pie pilna prāta būdams, neatteiksies no tīrās peļņas 1,5 tūkstošu dolāru apmērā no katriem tūkstoš kubikmetriem. Kamēr Eiropā nebūs izsīkuši lētās gāzes krājumi, tracis ap "Ziemeļu straumi 2" turpināsies, ir pārliecināts Hazins. Par to stāsta Sputnik video.
Ziņu lente
0