Latvijā

Vairākiem simtiem personu Latvijā varētu būt saņemti Covid-19 sertifikāti bez vakcinācijas

© AP Photo/Jae C. HongВакцина "Pfizer"
Вакцина Pfizer - Sputnik Latvija, 1920, 03.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policijas lietvedībā par iespējamu fiktīvu vakcināciju patlaban ir vairāk nekā 50 kriminālprocesu.
RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Latvijas Valsts policijas lietvedībā patlaban ir 52 kriminālprocesi par iespējamu fiktīvu vakcināciju, raksta Press.lv.
Tāpat tika uzsāktas 76 resoriskās pārbaudes saistībā ar fiktīvu vakcināciju un sertifikātu viltošanu.
Вакцина Pfizer/BioNTech против COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 22.12.2021
Baltijā
Lietuvā apsver iespēju ieviest obligātu vakcināciju
Tiek ziņots arī, ka viens kriminālprocess ir Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā.
Atgādinām, ka par vakcinācijas sertifikāta viltošanu draud cietumsods gan to izgatavotājam, gan lietotājam. Medicīnas darbiniekiem sods par šādu nodarījumu varētu būt brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās (Krimināllikuma 243. panta piektā daļa — par automatizētas datu apstrādes sistēmas darbības traucēšanu un nelikumīgu rīcību ar šajā sistēmā iekļauto informāciju). Pircējiem par šādu pārkāpumu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods (Krimināllikuma 275. panta pirmā daļa — par dokumentu viltošanu).
Tikmēr vairāki simti cilvēku Latvijā jau tiek turēti aizdomās par Covid-19 sertifikātu saņemšanu bez vakcinācijas.
Собеседование при приеме на работу - Sputnik Latvija, 1920, 21.12.2021
Latvijā
Nevakcinēti Latvijas iedzīvotāji pasliktināja bezdarba statistiku
Kopš šī gada augusta Valsts policija jau ir ierosinājusi vairākus jaunus kriminālprocesus par iespējamu fiktīvu vakcināciju un medicīnas jomas pārstāvju kukuļošanu vakcinācijas sertifikātu iegūšanai.
Piemēram, 12. oktobrī tika saņemta informācija par kāda stacionāra pacientiem, kuriem, iespējams, ir fiktīvs vakcinācijas sertifikāts, par ko nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess, un jau nākamajā dienā, 13. oktobrī, Alūksnē tika aizturēta 1976. gadā dzimusi medicīnas iestādes darbiniece, kura veica fiktīvu vakcināciju, ievadot vakcīnas vatē.
Iepriekš ziņots, ka Valsts policija aizturēja vairākas organizētas grupas, kas nodarbojušās ar Covid-19 vakcinācijas sertifikātu viltošanu. Tāpat tika saņemti saraksti ar vairāk nekā 200 personu datiem, kuras saņēmušas šādus "sertifikātus".
Ziņu lente
0