Krievijā

"Krievija reaģēs": KF vēstnieks brīdināja par RT DE bloķēšanas sekām

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasСъемка эфира телеканала RT DE с участием официального представителя МИД РФ Марии Захаровой
Съемка эфира телеканала RT DE с участием официального представителя МИД РФ Марии Захаровой - Sputnik Latvija, 1920, 03.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
RT DE apraides aizlieguma dēļ Krievija var spert atbildes soļus, brīdināja Krievijas vēstnieks Vācijā Sergejs Nečajevs
RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Krievija noteikti reaģēs uz telekanāla RT DE atslēgšanu no ētera Vācijā, paziņoja Krievijas vēstnieks Berlīnē Sergejs Nečajevs, raksta RIA Novosti.
Tā intervijā aģentūrai dpa vēstnieks atbildēja uz jautājumu par iespējamām sekām vācu medijiem Krievijā.
Логотип видеохостинга YouTube. - Sputnik Latvija, 1920, 01.10.2021
Video
Krievijas resors var bloķēt YouTube, atbildot uz RT kanālu dzēšanu
Atgādinām, ka 2021. gada augustā RT DE saņēma oficiālu Luksemburgas atteikumu saņemt apraides licenci. Atteikumu pamatoja ar "vācu iestāžu informāciju un analīzi".
Septembrī YouTube neatgriezeniski bloķēja divus RT DE kanālus par "kopienas noteikumu pārkāpumiem". Turklāt pēc ietekmīguma RT DE ieņēma ceturto vietu vācu valodu mediju vidu, apdzenot "Deutsche Welle" un citus vācu medijus (saskaņā ar "Tubular Labs" datiem)..
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova raksturoja situāciju ar RT DE kā informatīvu segregāciju.
Mediju grupas "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana, reaģējot uz situāciju, rakstīja "Telegram" vietnē: "Gatavojam atbildi vāciešiem. Ļoti ceru, ka šoreiz tā patiešām būs."
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs notiekošo nosauca par skandālu un pieļāva, ka Krievija būs spiesta reaģēt. Pēc viņa vārdiem, jau ilgus gadus Rietumos vērojama Krievijas mediju diskriminācija, un Maskava ne vienu vien reizi vēlējusies atbildēt simetriski.
Pasaules līderi šokā: Baidens, Makrons un Džonsons jūt līdzi Vācijai RT DE dēļ - Sputnik Latvija, 1920, 16.12.2021
Video
Pasaules līderi šokā: Baidens, Makrons un Džonsons "jūt līdzi" Vācijai RT DE dēļ
"Vēl nesen mēs tomēr bijām pārliecināti, ka nevēlamies šajā situācijā iet pa to pašu ceļu – žņaugt presi, žņaugt plašsaziņas līdzekļus, kā to dara mūsu partneri Rietumos. Taču, ziniet, tāpat kā ar Krievijas drošību, jebkādai pacietībai ir robežas, tāpēc es pieļauju: ja šī nepieņemamā situācija turpināsies, mēs būsim spiesti atbildēt," teica Lavrovs.
Krievijas Sabiedriskās palātas nepatiesas informācijas izplatīšanas ierobežošanai, sabiedriskajai kontrolei un tīkla drošībai radītās darba grupas vadītājs Aleksandrs Maļkevičs norādīja, ka šajos apstākļos Maskava var spert simetriskus soļus pret Deutsche Welle.
Berlīne nekomentē situāciju ar RT DE. Vācijas Ministru kabineta oficiālais pārstāvis Štefens Hebeštraits paziņoja, ka šajā gadījumā runa ir par "reģionālo likumdošanu" un "reģionālā mediju regulatora" darbībām. Vācijas ĀM pārstāve Andrea Zase tāpat piezīmēja, ka runa esot par reģionālo regulējumu.
Ziņu lente
0