Viedoklis

Savienotās Valstis trakos vēl divus gadus

© Sputnik / Стефен Зеннер / Pāriet pie mediju bankasПротесты в Висконсине
Протесты в Висконсине - Sputnik Latvija, 1920, 02.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jebkurš radikālisms nenozīmē tikai vecās kārtības noliegšanu – runa ir arī par totālu vecās dzīves aizliegšanu. Aizliegumi tiek uzspiesti jebkādiem līdzekļiem – sākot ar giljotīnu un beidzot ar "atcelšanas kultūru", tas ir, boikotu tiem, kuri to neatzīst.
Trakajai sabiedrību iznīcināšanai atlikuši divi gadi, prognozēja amerikāņu žurnāla "The American Conservative" dibinātājs un pastāvīgais autors Skots Makonels. Lieta tāda, ka visām radikālisma un represiju lēkmēm ir savs derīguma termiņš: jakobīņu terors Francijā plosījās apmēram piecus gadus, Ķīnas kultūras revolūcija – desmit gadus utt., viņš atgādināja.
Arī ASV divas pēdējās kampaņas ap vietējām priekšvēlēšanām, Makonela ieskatā, rāda, ka vēlētāju noskaņojums mainās. Viņi vairs neatbalsta ne ieceri atņemt policijai finansējumu, ne demokrātu centienus iekļaut izglītības programmās skaidrojumu par to, cik rasistiska valsts ir Amerika. Rezultātā relatīvi normālie cilvēki (proti, republikāņi) guvuši manāmus panākumus šoruden Virdžīnijā, Sietlā, Mineapolisē. Drīz vājprātam būs beigas. Par konservatora viedokli portālā RIA Novosti stāsta Dmitrijs Kosirevs.
Valdošo vājprātu autors apraksta plaši: runa ir par jauno demokrātisko ideoloģiju, ko apzīmē ar vārdu "atmoda" (woke). Tā aptver visu, tomēr pirmajā vietā ir tīri amerikāniskais fenomens, kas pamazām inficējis Eiropu un ne tikai to: melnais rasisms visā savā krāšņumā – kustība "Melnajām dzīvībā ir nozīme", BLM. Krievijā tā vispār nav nekāda aktuālā tēma, toties pat līdz Krievijai veļas visa pārējā "atmodinātā" trakuma viļņi, piemēram, histērija par mirstošo planētu vai vispārējām bērnības traumām uz seksuālās vardarbības pamata.
Опрос - Sputnik Latvija, 1920, 14.12.2021
Pasaulē
Aptauja: attieksme pret liberālajām vērtībām radījusi plaisu rietumvalstīs
Taču ņemsim autora galveno domu: veselus sabiedrības slāņus, pat veselas civilizācijas pārņēmušais trakums noteikti pāriet. Doma principā ir saprotama. Nesāksim diskusiju par to, kādi reptiloīdi organizējuši tagadējo grautiņu rietumu sabiedrībā, sākot no ASV. Par to jau tāpat daudzi runā. Turpinās trockiska revolūcija ar mērķi likvidēt visas vērtības – visu, kas satur kopā cilvēkus un vērtības. Nekā jauna – visi par to runā.
Toties jo interesanta ir ideja par to, ka saskatāmas revolūcijas gala pazīmes. Nedomāju, ka vajadzētu burtiski uztvert Skota Makonela domu par to, ka trakums startējis 2014. gadā un kopumā beigsies 2024. gadā – tās ir fineses. Galvenais – kaut kad taču tas beigsies. Gluži kā varenā un šausmīgā roka ēra 60.-70. gados, kur sajuka kopā viss: cīņa par mieru, narkotikas, gari mati, brīvā mīlestība, ģeniāla mūzika un poēzija. Un pēkšņi – bams! – sākās disko ēra, visi sāka dancot spīguļos un uz augstiem papēžiem, beidzās masu gājieni un komūnas.
Var jau būt, ka reptiloīdi plānoja visas šīs lietas, kas pamatīgi sakrita ar kārtējās grupas komerciālo interešu augšupeju un kritumu, tomēr pat viņi nespēj mūžīgi uzturēt histēriju cilvēku sabiedrībā – viņiem pamazām apnīk. Desmit gadu vai piecu gadu laikā – tie jau ir sīkumi.
Девушка с игрушечным коронавирусом делает прививку вакцины - Sputnik Latvija, 1920, 12.12.2021
Viedoklis
Amerikāņi pūlas izveidot medicīnisku kompāniju ar globālām pilnvarām
Kā tad īsti ir? Vai tagadējiem aptrakušajiem aģitatoriem, kuri visur bļaustās par "zaļo pasauli", par elektrostaciju nojaukšanu, par gaļas un citu garšīgu lietu aizliegšanu varam teikt, ka nupat jau par viņiem sāks smieties, ka Grēta Tūnberga aizmirsīsies kā briesmīgs murgs? Varam.
Vai savā totalitārismā biedējošā ideoloģija par to, ka veselība ir vardarbīgs un sabiedrisks, ne personisks jautājums, - vai arī tā aizies? Kur tad tā liksies, ja radījusi krīzi visā pasaulē, krīzi, kas nupat tikai sākas.
Un visi tie bērnībā traumētie, masveidā izvarotie, vardarbībai pakļautie? Viņiem arī vajadzēs atpūsties? Protams.
Visiem, kas noskaņoti salauzt sabiedrību, jo viss vecais esot slikts un tam esot jāaiziet, var paziņot: bet tagad ari jūs esat veci un aiziesiet, nāks kaut kas jauns. Skeptiķus var sūtīt pie Zālamana – viņam pat bija gredzens ar uzrakstu "Arī tas pāries."
Люди во временном лагере для пострадавших в результате боевых действий, на одной из улиц Кабула - Sputnik Latvija, 1920, 19.08.2021
Foto
ASV sagādājušas ciešanas pašiem labākajiem
Atlicis tikai iekļaut dažas korekcijas. Lieta tāda, ka gandrīz visi iepriekš aprakstītie radikālie trakumi ir Rietumu civilizācijas produkts, un mūsu sabiedrību tas skar tikai ar viļņa maliņu. Turklāt nebūt ne visi ASV un Eiropā jūk prātā, nebūt ne visi amerikāņu jaunieši 60. gadu beigās sēdēja hipiju nometnēs un pīpēja zālīti.
Piemēram, Krievijā vienmēr reakcija uz Rietumu dīvainībām bija līdzīga. Pirmā reakcija – ļauns prieks: lai tak tur viss brūk, tā viņiem vajag. Otrā: vajag nolaist dzelzs priekškaru, aizsargāt bērnus no Rietumu kaitīgās ietekmes.
Šajā ziņā ir dažas problēmas. Pirmkārt, XIX un XX gadsimtā Rietumi bija teju vai visas pasaules sinonīms. Rietumu tagadējie radikāli kreisie krampji noteikti sākušies tāpēc, ka pasaule kļuvusi sarežģītāka un viena civilizācija vairs nediktē visiem jaunas vai vecas vērtības. Tagad tas viņiem ir zināms. Tagad pāri nāks visādi viļņi no Austrumiem un citām pusēm. Ja uz tiem reaģēt pēc vecās shēmas – nopriecāties un nelaist – iznāks smieklīgi. Jau agrāk tā nelīdzēja, lai arī PSRS tai veltīja visus spēkus. Kāpēc tad tai vajadzētu strādāt šodien vai rīt?
Sieviete ar bērnu Uhaņā - Sputnik Latvija, 1920, 11.07.2021
Viedoklis
"Cilvēks, kurš paredzēja pandēmiju", gaida cilvēces izmiršanu
Galu galā, jebkurš radikālisms nenozīmē tikai vecās kārtības noliegšanu – runa ir arī par totālu vecās dzīves aizliegšanu. Aizliegumi tiek uzspiesti jebkādiem līdzekļiem – sākot ar giljotīnu un beidzot ar "atcelšanas kultūru", tas ir, boikotu tiem, kuri to neatzīst. Atbildēt uz aizliegumiem ar aizliegumiem būtu unikāli aprobežota metode cīņā ar pastāvīgi uzpeldošo problēmu.
Vai patiesībā vajag priecāties par to, ka pašreizējās šausmas Rietumos beidzas, ja mums nav ne jausmas par to, kas sāksies nākamajā posmā? Sāksies – par to šaubu nav. Zālamans nekad nekļūdījās.
Ziņu lente
0