Pasaulē

Kā izpaužas omikrona paveids vakcinētājiem? Britu ārsti stāsta par simptomiem

CC BY 2.0 / NIAID / Novel Coronavirus SARS-CoV-2Коронавирус SARS-CoV-2
Коронавирус SARS-CoV-2 - Sputnik Latvija, 1920, 02.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visierastākie simptomi var signalizēt par inficēšanos ar omikrona paveidu. Ārsti stāsta, kam jāpievērš uzmanība, pat ja jums ir saņemts pilns vakcinācijas kurss.
Izrādās, ka vakcinētājiem omikrons izpaužas ļoti neparasti. Turklāt daži simptomi parādās tikai tiem, kuri jau ir saņēmuši vakcīnas devu. Tāpat vērojama augstā temperatūra, garšas un ožas zudums — tas joprojām liecina par to, ka jādodas karantīnā. Taču ir arī jauni simptomi, kuriem noteikti jāpievērš uzmanība. Britu epidemiologi brīdina, ka tiem, kuri pusotra gada laikā tā jau nav devušies pēc vakcīnas, šiem ierastajiem simptomiem pievienojās arī iesnas. Ja deguns ir aizlikts, tad varbūt pienācis laiks veikt testu un ar tīru sirdsapziņu doties karantīnā.
Центр вакцинации в торговом центре Alfa - Sputnik Latvija, 1920, 28.12.2021
Latvijā
Šonedēļ darbu atsāks lielie vakcinācijas centri
Bet, ja cilvēks jau ir vakcinēts, tad klāt jāņem vērā apetītes zudums un slikta dūša. Ja agrāk tie bija pārtikas saindēšanas simptomi, tad tagad šādu reakciju izraisa vakcīnas un omikrona kombinācija. Turklāt citā pētījumā tiek precizēts, ka tam ir jāpievērš īpaša uzmanība, jo pat divas "Pfizer" un "Modernas" devas neizslēdz inficēšanas risku. "bioRxiv" pētījums liecina, ka, ja pēc vakcinācijas kursa pabeigšanas pagājuši vairāk nekā seši mēneši, tā vairs nedarbojas. taču balstvakcinācija nodrošina aizsardzību 90% testēšanas dalībnieku.
Tāpēc britu zinātnieki turpina pētīt omikronu un atkārtoti konstatē, ka visdrošākais veids, kā pasargāties no vīrusa, ir vakcinācija. Tad inficēšanas gadījumā var vien mazliet zaudēt apetīti, taču tas joprojām palīdzēs izvairīties no brauciena uz reanimāciju un no iepazīšanās ar plaušu mākslīgas ventilācijas iekārtu.
Ziņu lente
0