Viedoklis

Francija pārmet Vācijai nodevību un aukstumu

Francijas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 01.01.2022
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas un Vācijas konfrontācija laika gaitā nekur nav pazudusi. Lai kā abas valstis veidotu dažnedažādas savienības, dažubrīd ausis parāda vēsturiska vēlme ieriebt kaimiņam.
Franču izdevums "SudOuest" nolēmis atsaukt atmiņā, ka Vācija īsā laikā paspējusi paveikt visu, lai iedzītu pati sevi bezizejas situācijā.
Berlīne vispirms atteicās no kodolenerģētikas un izvēlējās ekoloģijas ceļu. Pēc tam, kad ceļš neiedarbojas tā, kā gribētos, nolēma atgriezties pie ogļūdeņražiem, taču rīkojās ar ziloņa grāciju trauku bodītē, atzīmēja radio Sputnik autors Aleksejs Krasiļņikovs.
It kā jau gāzes cenas ir augstas (zināmā mērā – rekordaugstas), tikai ar Krieviju draudzēties jaunajiem vācu ministriem ir neērti. Tā nu iznācis, ka Vācijas jaunā valdība ar Krieviju sakašķējusies, atsakoties no ekskancleres Angelas Merkeles kompromisu politikas, tomēr arī nelauza galvu, kā ziemā sildīties.
Protams, neviens jau nenosals, tikai tas maksās dārgi. Ne tikai Vācijai vien.
Par pašreizējo gāzes deficītu franču žurnālisti, protams, apsūdz Krieviju, bet tagad – arī Vāciju!
Toties Vācijas līderi apņēmīgi atlikuši "Ziemeļu straumes 2" ekspluatācijas sākumu – viņiem šķiet, ka iztiks tāpat, bet vēlāk parādīsies jauni varianti, kas palīdzēs sarunā ar Maskavu nostāties izdevīgākās pozīcijās.
Нефтяная платформа Приразломная - Sputnik Latvija, 1920, 27.12.2021
Pasaulē
"Klaji meli": "Gazprom" atbildēja uz pārmetumiem par nepietiekamām gāzes piegādēm Eiropā
Varianti patiešām noteikti parādīsies. Tie noteikti sagādās neērtības Putinam. Tikai tas notiks tuvāk 2050. gadam, raksta franču izdevums.
Lai nu paliek malā tas, ka žurnālisti prognozē – tolaik prezidenta posteni Krievijā ieņems Putins. Toties jāpiebilst, ka ērtie, siltie un komfortablie laiki necik ilgi vairs nav jāgaida. Tikai kaut kādi trīsdesmit gadi.
Ziņu lente
0