Viedoklis

Tīģerim raibums nepatīk: kā sagaidīsim Jauno gadu, ko dāvināsim?

CC0 / PxHere / Кошка в шапке Санта-Клауса
Кошка в шапке Санта-Клауса  - Sputnik Latvija, 1920, 30.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tīģeris ķīniešu horoskopā ir pārmaiņu, gara spēka, drosmes, veselības, dzīvīguma simbols. Tas īpaši labvēlīgs Tīģera gadā dzimušajiem! Apsveicam! Jūs gaida pārmaiņas un optimisma pilni jaunumi!
Saskaņā ar Austrumu horoskopu, Jaunā 2022. gada simbols būs Zilais Ūdens Tīģeris. Kā pareizi sagaidīt "plēsēju", ko pagatavot, kādu tērpu izvēlēties, lai tam iepatiktos, lai vienkārši labi pavadītu laiku ģimenes lokā? Par to stāsta RIA Novosti.

Jaunais 2022. gads

Kovida pandēmijas fonā gandrīz visur ieviesti ierobežojumi gan masu pasākumiem, gan sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem. Tomēr paturiet prātā – viss atkarīgs no cilvēku izturēšanās, arī no vakcinācijas tempiem.
© Pixabay / MyshunKaķis pie Jaungada eglītes
Кошка возле новогодней елки - Sputnik Latvija, 1920, 30.12.2021
Kaķis pie Jaungada eglītes
Saskaņā ar Austrumu horoskopu, Jaunā 2022. gada simbols būs Zilais (vai Melnais) Ūdens Tīģeris. Tas simbolizē pārmaiņas, gara spēku, drosmi, veselību, dzīvīgumu. Gads būs īpaši labvēlīgs Tīģera gadā dzimušajiem! Apsveicam! Jūs gaida pārmaiņas, aktīvs darbs un optimisma pilni jaunumi!

Kādas krāsas izvēlēties svētkiem

Gatavojoties svētkiem, daudzi ņem vērā gada simbola "gaumi", gatavo ēdienus, kas tam varētu iegaršoties, izvēlas atbilstošu apģērbu un mājas dekoru. Astrologi iesaka Jaungada naktij izraudzīties gaišzilu, zilu, tirkīzzilu, dzeltenu, zeltainu, sudrabainu, zaļu un brūnu toņu paleti. Saskaņā ar ķīniešu kalendāru, krāsas izraugās atbilstoši gada simbolam labvēlīgām planētām. Tīģerim tas ir Jupiters. Plēsējam patīk lakoniska izteiksme, tāpēc ieteicams izraudzīties dabiskus un mierīgus toņus, izvairīties no pārlieku spilgtām krāsām.
© Pixabay / pics_kartubZiemassvētku kompozīcija
Рождественская композиция - Sputnik Latvija, 1920, 30.12.2021
Ziemassvētku kompozīcija

Kā dekorēt mājokli

Mājokļa dekorā ieteicams ņemt vērā minimālisma principus. Būs piemērota gaišzila, zila, sudrabaina, smilšu, zaļa, balta un zeltaina krāsa. Eglītē labāk kārt līdzīgas ģeometriskas formas un Tīģerim patīkamu krāsu rotaļlietas. Jo minimālistiskāks būs dekors, jo labāk. Var pievienot "krellītes" un vienas krāsas virteni ar dzeltenām uguntiņām. Telpām būs piemēroti Jaungada vainagi, kompozīcijas ar eglītes rotaļlietām, lukturīšiem, lentītēm utt. Jaungada galdu rotās sveces, egļu vainagi, čiekuri un lentes. Pats svarīgākais – dekoram nevajadzētu sniegties līdz acu līmenim, lai tas netraucētu sarunām pie galda.
"Nevajag pārslogot galdu ar dekoru. Galvenais uzdevums – stilistiski "likt sadraudzēties" visiem servējuma priekšmetiem, visam jābūt saderīgam. Turklāt ciemiņiem vienkārši nebūs ērti, ja uz galda būs pārāk maz brīvas vietas," ieteica mūsdienu etiķetes eksperte Tatjana Baranova.
Kopējā stilā lieliski iederēsies vienkrāsas servīzes Tīģera gada paletes krāsās, galda piederumiem jāsaderas ar traukiem. Turklāt etiķete paredz – katra tipa dzērienam vajadzīga atsevišķa glāze
"Galdauts un salvetes var būt vienkrāsainas vai dekorētas, galvenais – ņemt vērā, ka, piemēram, tauriņi un puķes nebūs īsti vietā, labāka ir ziemas tematika. Nevajag noteikti ņemt baltus traukus, tomēr, protams, labāk būs eleganti izraudzīties akcentu: spilgts galdauts labi piederēsies mierīgu toņu un formas traukiem, bet uz balta galdauta lieliski izskatīsies spilgti un kolorīti servējuma priekšmeti," pastāstīja eksperte.
© Pixabay / JillWellingtonJaungada svētku galds
Новогодний либо рождественский стол - Sputnik Latvija, 1920, 30.12.2021
Jaungada svētku galds

Kādā tērpā sagaidīt Jauno gadu

Tīģerim svarīga ir elegance un minimālisms no krāsu gammas viedokļa, savukārt apģērba fasonu un kategoriju (bikses, svārki, kombinezons utt.) var brīvi izvēlēties. Nenonieciniet rotaslietas – lakoniski aksesuāri vienmēr būs vietā.

Vīrietim

Vīrieši var izvēlēties klasiskas, ieturētas krāsas: brūnu, pelnu krāsu, pelēku, melnu. Labāk būtu atteikties no ikdienas apģērba – T-krekliem, džinsiem – un izvēlēties kostīmu. Var apvienot bikses ar vienkrāsas kreklu, puloveru vai omulīgu rupja adījuma svīteri. Spilgtu akcentu dāvās, piemēram, kaklasaite vai tauriņš.

Sievietei

Izvēloties tērpu Jaungada naktij, sievietes var nebīties no apjomīga rotājuma, kuplām piedurknēm, pat krinolīna svārkiem – astrologi iesaka sagaidīt Tīģera gadu ar karalistu vērienu. Var būt piemērota samta, organzas, lamē kleita, no rotājumiem – spīdumi un pat spalvas. Tomēr labāk, ka priekšmets nebūs daudzkrāsains. Nevajag tērpties "tīģera ādā" – apģērbu ar svītrotu printu atlieciet citai reizei.
"Samts izskatās karaliski krāšņi, - RIA Novosti pastāstīja stiliste Irina Grišina. – Būtu labi izvēlēties bikses vai svārkus ar paaugstinātu jostasvietu un, teiksim, zīda topu vai atlasa blūzi."
Eksperte uzskata, ka tēla pamatā var likt kontrastus, piemēram, melnas bikses kombinēt ar ogu krāsas topu. Seksualitāti uzsvērs šķēlumi.
Vēl daži eleganti Jaunā gada tēli – zīda kombinezons, plūstoši svārki ar telpiska adījuma svīteri, asimetriska vai kuplām piedurknēm rotāta kleita, elegants bikškostīms, neparasts tops virs krekla, ar spīdumiem pilnībā segts apģērba priekšmets. Pie tam vietā var būt arī ieturēts melns vai balts tērps.
Viena no pēdējos gados nezūdošām tendencēm ir veļas stila apģērbs.
"Manuprāt, tas ir ideāls variants, lai nosvinētu Jauno gadu gan mājās, gan ārpus tām, - uzskata modes blogere Anastasija Celujeva. – Uzvelciet kleitu-kombinē ar basainītēm un aksesuāriem un viss būs kārtībā. Lai tēls būtu noslēgts, uzmetiet plecos žaketi, kārdiganu vai svīteri. Par galveno aksesuāru var kļūt gludi cimdi."

Ko pagatavot?

Austrumu horoskopa eksperti atzīmēja, ka Tīģeris ir gaļēdājs, tāpēc arī Jaungada galdā gaļas ēdieniem jādod priekšroka. Labāk gan izvairīties no medījuma – pagatavojiet vistu. To var cept, sautēt, vārīt. Jo vairāk gaļas būs galdā, jo labvēlīgāk būs noskaņots gada simbols. Nav ieteicami pikantie sieri, uzkodas korejiešu gaumē, cepta zivs. Apsveicami ir kontrastaini ēdieni ar gaišām un tumšām joslām.
"Svētku ēdienkartē galvenais karstais ēdiens noteikti jāpasniedz ar garnējumu. Būs piemēroti jebkādi dārzeņi, ko var cept, vārīt, sautēt vai gatavot grilā. Tīģerim patiks garnējums dzeltenā un oranžā krāsu gammā. Lai to iekrāsotu, varat izmantot safrānu un kurkumu," ieteica Nacionālās Lietišķās ētikas, etiķetes un protokola asociācijas locekle Guļšata Osipova.
Piemēram, līdztekus tradicionālajiem salātiem un uzkodām var izcept šašliku vai pagatavot vistu grilā, kombinēt gaļas uzkodas, cūkas cepeti, liellopa gaļu tomātu mērcē, izcept pīli. Astrologi saka, ka Tīģeriem zivis negaršo, tāpēc paklusām deva padomu – atteikties no jūras produktiem, zivs galertu un auksto gaļu.
Rīt pastāstīsim arī par Jaunā gada ticējumiem un paražām.
© Pixabay / marijana1 Dārzeņu sautējums
Рататуй - Sputnik Latvija, 1920, 30.12.2021
Dārzeņu sautējums
Ziņu lente
0