Pasaulē

Kur ir mani Džavelini? Nu, bet meitenes pēc tam...

CC BY 2.0 / U.S. Army Alaska / Spc. Thomas Duval / The FGM-148 Javelin Anti-tank Guided MissileАмериканский переносной противотанковый ракетный комплекс (ПТРК) Javelin
Американский переносной противотанковый ракетный комплекс (ПТРК) Javelin - Sputnik Latvija, 1920, 30.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraina ķērusies pie bruņoto spēku modernizācijas. Dažas idejas liek kārtīgi grimt pārdomās un kasīt aiz auss.
Ziemassvētki Ukrainas armijai šogad iestājās pirms laika, atzīmēja radio Sputnik autors Aleksejs Krasiļņikovs. Beidzot taču ilgi gaidītos Javelin ne tikai apsprieda, ne tikai atveda, ne tikai iemēģināja, ne tikai parādīja. Tas viss noticis vienlaikus. Lai arī dzīve ir sarežģīta lieta...
Ziemassvētku elfi uz vietas paskaidroja, ka "Javelin" nav nekāda spēļmantiņa, tas ir nopietns, mūsdienīgs bruņojums, kas, pēc ražotāja apgalvojumiem, var pats pavērsties pret mērķi jau pēc šāviena. Var jau būt ka ukraiņu kareivji neizlasīja instrukciju līdz šai vietai, varbūt kaut ko samaitāja vai tāds nu ir Javelin liktenis Ukrainā, taču demonstrācijas laikā gadījās kļūme – raķete mērķī netrāpīja.
Ukrainas armijas karavīrs - Sputnik Latvija, 1920, 13.12.2021
Viedoklis
Ukrainu apbruņo valstis, kas gatavoja Gruziju 2008. gada augusta notikumiem
Vēl ir laiks laboties un izlasīt instrukciju līdz garam. Tāpēc nav ne mazāko šaubu, ka par tādu modīgu ieroci Donbasā mēs vēl daudz ko padzirdēsim, tikai tajos sižetos var būt citas personas.
Lieta tāda, ka Ukrainas Aizsardzības ministrija sagatavojusi vēl vienu "Ziemassvētku dāvanu" kareivjiem – jau oktobrī karaklausības uzskaitē tika ņemts liels skaits civilo profesiju – no sabiedriskās ēdināšanas, jurisprudences un ekonomikas līdz izdevniecībām un poligrāfijām. Meitenes, gatavojieties!
Ziņu lente
0