Pasaulē

Kādā tērpā sagaidīt Jauno gadu: astrologu un stilistu padomi

© Pixabay / White77Маска тигра
Маска тигра  - Sputnik Latvija, 1920, 30.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar ķīniešu kalendāru, nākamais gads aizritēs Zilā Ūdens Tīģera aizbildnībā. Tas iestāsies tikai 1. februārī, tomēr labāk būs jau laikus pieglaimoties spēcīgajam plēsējam.
Par to, kādu tērpu izvēlēties Jaungada naktī, pastāstīja atrologi un stilisti. Viņu viedokli portālā RIA Novostiatklāja Gaļina Sokolova.

Kuplas formas, bagātīgs dekors un nekādu svītriņu!

Astroloģijas skolas dibinātāja Inna Ļubimova atzīmēja, ka 2022. gads būs veiksmīgs tiem, kuri to sagaidīs ar karalisku vērienu. "Vara pavisam drīz pāries pie lielākās planētas Saules sistēmā – valdonīgā Jupitera. Tas nobīdīs no pjedestāla pragmatisko Saturnu," viņa paskaidroja.
Tāpēc, lai pielabinātu Visumu un nākamo gada simbolu, īstais laiks piemirst iemīļotās sporta bikses, džinsus un stilu casual, pie kura visi pieraduši pandēmijas laikā.
"Izvēlieties garas svētku kleitas vai black tie. Šajā vakarā nevajag bīties no kupla dekora, platām piedurknēm un krinolīna brunčiem, bet vīriešiem nāksies izvilkt no skapja kostīmu," iesaka astroloģe.
No audumiem ļoti piemērots būs samts, organza, lamē, dekoram – spīduļi, spalvas, visdažādākie mirdzumi. Arī aksesuāriem jābūt mirdzošiem – zalts, briljanti vai kvalitatīva bižutērija.
"Izvēloties svētku tērpu, daudzi cenšas stilizēt to atbilstoši jaunā gada simbolam. Šajā gadījumā tas būs nevietā. Tīģeris necieš konkurentus, tāpēc labāk izvēlēties vienas krāsas audumus,"iesaka Inna Ļubimova.

Samts – karaliskās ģimenes locekļiem

Dizaineri bieži iekļauj savās kolekcijās samta izstrādājumus. Tas vienmēr izskatās eleganti un izsmalcināti.
"Samtks izskatās karaliski dārgi, - atgādināja profesionālā stiliste Irina Grišina. – Ieteicams izvēlēties bikses vai svārkus ar paaugstinātu jostasvietu, pievienot zīda topu vai atlasa blūzi."
Viņa paskaidroja, ka jāveido kontrastains tēls, piemēram, melnas bikses kombinēt ar ogu krāsas topu. Seksualitāti vienmēr var izcelt ar šķēlumu, viņa atgādināja.
"Atkailināta mugura, dziļš dekoltē vai garš kleitas šķēlums – tas ir skaisti, seksīgi un sievišķīgi. Galvenais, nepārspīlēt un atstāt vietu fantāzijai," pirbilda Irina.
"Tērpu var noslēgt ar ādas kurpēm ar metālisku spīdumu, kā Paco Rabanne, vai platu ādas jostu ar lielu sprādzi 80. gadu stilā. Tādu paņēmienu izmanto Yves Saint Laurent. No aksesuāriem – rotājumi ar lieliem akmeņiem un metāla spīdumu. Samtam tādi kaimiņi patīk," uzsvēra stiliste.

Kā nu bez spīdumiņiem

Sīkajām, mirdzošajām zvīniņām nobārstīti apģērba priekšmeti jau sezonu žilbina skatītājus modes demonstrācijās un vilina pircējus veikalos. Teju vai katrs manekens pirms svētkiem ietērpts "mazā mirdzošā kleitā". Spīdumi ir aktuāli arī tagad.
Tiem, kas nav gatavi valkāt mirdzošas "zvīņas", var pamēģināt spīdošas zeķes. "Tās ļoti labi piederas pie basainītēm un pašu lakoniskāko kleitu," atzīmēja modes blogere.

Veļas stils – ballītēm mājās un ne tikai

Daudzi Jauno gadu nesagaidīs restorānā vai jautrā kompānijā, daudzi paliks mājās. Jā, "savā cietoksnī" var uzvilkt visu, kas ienāk prātā, pat iemīļoto pidžamu. Tomēr Tīģera gadā labāk padomāt par kaut ko svētkiem piemērotāku. Starp citu, ir taču arī tērpi veļas stilā. Arī tas, starp citu, ir viens no ilgstošākajiem pēdējā laika trendiem.
"Manuprāt, tas ir ideāls variants Jaungada svētkiem gan mājās, gan ciemos, - stāsta modes blogere Anastasija Celujeva. – Uzvelciet kleitu-kombinē ar basainītēm un aksesuāriem, un viss būs gatavs. Tēlu noslēdziet, piemēram, ar žaketi, kārdiganu vai svīteri. Īpašu papildu iespaidu var dāvāt gari gludi cimdi."
Pēc Anastasijas domām, par alternatīvu kleitai var kļūt bikšu kostīms vai kombinezons no viegla auduma – zīda, atlasa vai satīna.

Sezonas krāsa – lavanda un karaliskais zilais

Pēc ķīniešu domām, nākamā gada krāsu paleti veidos zaļie, gaišzilie un dzeltenie toņi (pie tiem var pieskaitit arī zeltaino). Austrumu kalendārā katrai zīmei ir sava krāsa. Tomēr astroloģe Inna Ļubimova uzskata, ka gradācija nav īsti pareiza.
"Toņus izvēlas nevis pēc zīmes vai stihijas, bet gan pēc gada aizbildņa – planētas, - pastāstīja astroloģe. – Jupiteru raksturo karaliskais zilais un tā variācijas."
Ļubimova pievērsa uzmanību Very Peri ir jauns zilās krāsas tonis un 2022. gada galvenā krāsa, ko nesen izvēlējās Pantone speciālisti. "Šī maigā lavandas krāsa būs teicami piemērota gan Jaungada sagaidīšanai, gan ikdienai. Tā piedienas gandrīz visiem," viņa uzskata.
Pantone speciālisti ir pārliecināti, ka neparastais violeti zilais tonis "ienesīs jaunu noskaņu" nākamajā gadā un palīdzēs atrast atbildes uz daudziem jautājumiem. Tomēr pagaidām modes cienītājus interesē, ar ko papildināt šo visai sarežģīto krāsu.
"Tā ideāli saderas arb alto. Iznāk tīra un svaiga kombinācija, - stāsta stiliste, modes blogere Olga Kima. – Vienkāršiem ikdienas tērpiem iesaku to apvienot ar gaišpelēku vai bēšu. Romantiskiem gadījumiem pamēģiniet kombinēt lavandu ar rožainās krāsas toņiem."
Var sastādīt arī total look no ziliem un violetiem toņiem. Galvenais, neizvēleties tādam tēlam melnus apavus. "Tie padarīs tēlu smagāku. Labāk vajag kaut ko gaišu."
Pašiem drosmīgākajiem stiliste iesaka violeta un tumšsarkana kombināciju.
"Tā tikai šķiet sarežģīta. Taču pietiks izmēģināt tādu variantu, un "wow" efekts būs nodrošināts, - apliecināja blogere. – Ja vēlaties vēl kaut ko spilgtāku, violeto un tā toņus var kombinēt ar oranžu vai gaišzaļu. Tas būs tēls ar nebēdnīgu un optimistisku noskaņojumu."
Lai kādu krāsu jūs izvēlētos, šajā Jaunajā gadā noteikti vajag saposties, pat ja ieplānota pasēdēšana olivjē un "Likteņa ironijas" kompānijā.
Ķīnā valda uzskats: Tīģeris ar savu spēku un drosmi var padzīt visu ļauno. Pēc diviem grūtiem pandēmijas gadiem šis ir īstais brīdis. Palīdzēsim Tīģerim darboties! Laimīgu Jauno gadu!
Ziņu lente
0