Viedoklis

Gudro mašīnu cīņas ēra: Krievijas jaunā kājnieku mašīna parādīs, ko spēj

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasБоевая машина пехоты БМП-3 с дистанционно управляемым боевым модулем "Эпоха" на учениях "Запад-2021"
Боевая машина пехоты БМП-3 с дистанционно управляемым боевым модулем Эпоха на учениях Запад-2021 - Sputnik Latvija, 1920, 30.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kājnieku mašīna B-19 ar moduli "Epoha" noslēdz izmēģinājumus un tuvākajā laikā tiks pieņemta Krievijas armijas bruņojumā.
Krievijā ražotā sauszemes spēku bruņutehnika pazīstama ar izcilām kaujas īpatnībām, tā ir uzticama un spēj darboties jebkādos dabas un klimatiskajos apstākļos. Militāro mašīnu līniju ar godu turpina kājnieku mašīna B-19 ar moduli "Epoha" ("Ēra"), stāsta militārais analītiķis Aleksandrs Hroļenko.
Kājnieku mašīna B-19 noslēdz izmēģinājumus un tuvākajā laika tiks uzņemta Krievijas BS bruņojumā. Izmēģinājuma partiju – 12 bruņumašīnas – armija jau sekmīgi ekspluatē. Krievijas Aizsardzības ministrijas speciālisti turpināja izmēģinājumus poligonā no 2019. gada.
Минобороны показало БМПТ Терминатор - Sputnik Latvija, 1920, 10.12.2020
Viedoklis
"Liels solis uz priekšu": Krievija iemēģina jaunu tanku kaujas taktiku
B-19 teicami strādāja Krievijas un Baltkrievijas kopīgo stratēģisko mācību "Rietumi 2021" laikā, kad bruņoto grupu – kareivju vadu sūtīja cīņā nosacītā pretinieka galveno spēku apturēšanai Baltkrievijas, Indijas, Mongolijas un Krievijas sabiedroto vienību aizsardzības avangardā. Jaunās mašīnas palīdzēja saglabāt spēku stabilitāti kaujā, noturēt svarīgas pozīcijas un rajonus.
Krievijas Sauszemes spēku komandieris Oļegs Saļukovs atzīmēja, ka jaunā kaujas mašīna B-19 uguns iespēju ziņā lielā mērā pārspēk Krievijas BMP-2 un BMP-3. Tas ir pats par sevi saprotams. Modulis "Epoha" ar jauno 57 mm automātisko lielgabalu un diviem vadāmā bruņojuma kompleksiem "Kornet" un "Bulat" (ar mazgabarīta raķetēm) nodrošina vienībām pārākumu jebkurā karadarbības teātrī un spēj efektīvi likvidēt tankus un citu bruņutehniku, zemu lidojošas lidmašīnas, helikopterus, bezpilota lidaparātus, pretinieka dzīvo spēku ar individuālās aizsardzības ekipējumu un šķēršļotā apvidū.
Бронетранспортер БТР-82А - Sputnik Latvija, 1920, 08.10.2021
Viedoklis
Baltkrievija saņēmusi jaunu bruņutehniku no Krievijas: ar ko "partneriem" draud BTR-82A
Moduļa "Epoha" bruņojuma informatīvās un vadības sistēmas galvenā īpatnība – tā spēj automātiski meklēt un identificēt pretinieka objektus, kontrolēt tos, sagatavot un sniegt mašīnas ekipāžai ieteikumus par divu apšaudes kanālu pielietošanu vienlaikus vai pēc kārtas. "Gudrā" sistēma novērtē pretinieka objektu prioritāti vai bīstamību. Neapdzīvojamais universālais modulis "Epoha" neietekmē mašīnas ergonomiku (ekipāžai izveidoti komfortabli un droši apstākļi), nodrošināta moduļa tālvadība no komandiera (panorāmas tēmēklis) un tēmētāja termināliem. Tēmēkļi ļauj uzbrukt pretiniekam dienā un naktī, jebkādos laika apstākļos.

Izcilas īpašības

Automātiskais zemās ballistikas lielgabals un sapārotais 7,62 mm lielgabals PKTM, speciālistiem labi pazīstamā prettanku raķešu kompleksa "Kornet" starta iekārtas (komplektā – četras raķetes ar darbības rādiusu līdz 8 km) un jaunais raķešu komplekss "Bulat" cīņai ar viegli bruņotu tehniku ļauj kombinēti likvidēt dažādus mērķus aizsardzībā un uzbrukumā.
© Минобороны РоссииKājnieku kaujas mašīna B-19 ar moduli "Epoha" mācībās "Rietumi 2021"
Боевая машина пехоты БМП Б-19 на учениях Запад-2021 - Sputnik Latvija, 1920, 30.12.2021
Kājnieku kaujas mašīna B-19 ar moduli "Epoha" mācībās "Rietumi 2021"
BMP-3 dziļās modernizācijas projekts (pēc cīņas nodalījuma demontāžas tiek uzstādīts jaunais modulis), kas pariet pie jaunās B-19, izskatās harmoniski un mūsdienīgi. Šasijas uzlabotas, īpašības pilnveidotas, automātika uzlabota līdz mākslīgā intelekta parametriem. "Epoha" apšaudes vadības sistēma nepārprotami pārspēj BMP-3 atbilstošās iekārtas, būvēta uz mūsdienīgu elementu bāzes. Modulim ir virkne principiāli jaunu iespēju. Tas nodrošina kvalitatīvi jaunu militārās efektivitātes līmeni, paver ceļu papildu izstrādes – izlūkošanas, informācijas pārraides, mērķa norādes sistēmu ieviešanai, integrācijai ar citām "gudrajām" mašīnām karadarbības arēnā uz zemes un debesīs.
B-19 moduli "Epoha" izstrādāja Tulas aparātbūves konstruktoru birojā. Modulis paredzēts pašreizējo MBP-3 modernizācijai un perspektīvo bruņumašīnu vajadzībām. Kaujas nodaļas pārvietošana ārpus apdzīvojamās telpas ļauj atbrīvot papildu telpu un izvietot bruņojumu vai iekārtas – tā ir rezerve perspektīvai attīstībai.
Держать рубеж: российские десантники испытали на учениях новые БТР и БМД - Sputnik Latvija, 1920, 29.09.2021
Video
Krievijas desantnieki izmēģināja jaunākās paaudzes kaujas mašīnas
Kājnieku mašīna B-19 sver 18,7 tonnas. Dzinēja jauda – 500 zirgspēki. Pilntvernes nobraukums pa šoseju – 600 km. Ekipāža – trīs cilvēki, turklāt mašīna var uzņemt vēl septiņus desantniekus. Protams, sabiedrība nebūt netiek informēta par visām tās iespējām.
Līgumu par BMP-3 izmēģinājumu partijas piegādi ar moduli "Epoha" Krievijas AM parakstīja forumā "Army 2017". domāju, vidēja termiņa perspektīvā B-19 ar moduli "Epoha" miermīlīgi iekaros savu nišu pasaules bruņojuma tirgū.
Krievija tradicionāli ieņem līdera vietas jauno bruņumašīnu piegādātāju reitingā. Tikai no 2010. līdz 2017. gadam valsts pārdevusi vairāk nekā 1,2 tūkstošus mašīnu (pārsvarā – BMP-2 un BTR-80A) par 1,48 miljardiem dolāru. Vienlaikus Krievijas Sauszemes spēki 2021. gadā saņēma aptuveni 2,5 tūkstošus jauno bruņojuma paraugu, militārās un speciālās tehnikas vienību, ieskaitot kājnieku mašīnas BMP-3, bruņutransportierus BTR-82A, tankus T-90M un modernizētos tankus T-72BЗM, T-80BVM.
Lasiet militārā analītiķa Aleksandra Hroļenko kanālu Telegram https://t.me/AKhrolenko
На полигоне Шошкала завершилось учение с ротной тактической группой - Sputnik Latvija, 1920, 07.08.2021
Video
BTR danči, šāvieni un sprādzieni: taktiskās mācības Almatas apgabalā
Ziņu lente
0