Latvijā

Latvijā aug "omikrona" paveida gadījumu skaits

© Pixabay / Medi2Go COVID-19
 COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 29.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākais skaits koronavīrusa "omikrona" paveida infekcijas gadījumu skaits ievests no Lielbritānijas, Dānijas un ASV.
RĪGA, 29. decembris — Sputnik. Līdz šim Latvijā konstatēti 211 koronavīrusa "omikrona" paveida gadījumi, informēja Slimību profilakses un kontroles centra pārstāve Ilze Arāja, vēsta lz.lv.
Saskaņā ar resora datiem, 122 šī paveida gadījumi ir ievesti, 78 gadījumi fiksēti iekšzemē. Tāpat Arāja pastāstīja, ka 34 gadījumos koronavīrusa izplatības avots ir noskaidrots, bet 42 gadījumos avotu noteikt nav izdevies.
Центр вакцинации в торговом центре Alfa - Sputnik Latvija, 1920, 28.12.2021
Latvijā
Šonedēļ darbu atsāks lielie vakcinācijas centri
Lielākais gadījumu skaits – 26 infekcijas gadījumi – ievesti no Lielbritānijas, 12 – no Dānijas, 11 – no Savienotajām Valstīm. 8 gadījumi ievesti no AAE un Spānijas, seši – no Francijas, pieci – no Zviedrijas. "Omikrona" gadījumi ievesti arī no Itālijas, Igaunijas, Īrijas, Kenijas, Maltas, Nigērijas, Norvēģijas, Portugāles, Somijas un Vācijas.
Pie tam 75% personu, kas inficēti ar jauno koronavīrusa paveidu, bija vakcinēti.
Iepriekš epidemiologs Ņikita Trojanskis prognozēja, ka pat ierobežojumu vai izolācijas apstākļos, kas samazinātu nevakcinēto personu kontaktus par 40%, bet vakcinēto kontaktus – par 30%, koronavīrusa "omikrona" paveida izplatība februāra vidū var novest pie 15 tūkstošiem kovida gadījumu dienā, bet slimnīcās var nonākt 4550 cilvēki.
Палата интенсивной терапии с тяжелыми пациентами с COVID-19 в Центре легочных заболеваний и туберкулеза в Даугавпилсе - Sputnik Latvija, 1920, 23.12.2021
Latvijā
Epidemiologs: februārī Latvijā iespējami līdz 22 tūkstoši Covid-19 gadījumu dienā
Pēc viņa vārdiem, pagaidām nav skaidrības par koronavīrusa jaunā paveida izplatības ātrumu, tāpēc speciālisti izstrādā dažādus situācijas attīstības modeļus. Ņemot vērā, ka "omikrons" ir 2,5 reizes virulentāks nekā iepriekš reģistrētie paveidi, pamata scenārijs paredz, ka februāra sākumā vai vidū hospitalizēto skaits var sasniegt 6545 cilvēkus, ik dienas tiks reģistrēti 22 500 jauni kovida gadījumi.
Optimistiska scenārija apstākļos saslimstības apogeja brīdī februāra vidū iespējami līdz 17 tūkstoši jaunu kovida gadījumu dienā, bet slimnīcā vienlaikus atradīsies apmēram 5500 koronavīrusa pacienti.
Eksperti uzskata, ka balstvakcinācija un stingri ierobežojumi ir vienīgais, lai arī nepietiekams risinājums koronavīruda jaunā paveida izplatības ierobežošanai. Eksperti norādīja, ka jāsagatavo veselības aprūpes sistēma lielam kovida pacientu pieplūdumam februārī.
Вирусолог Чумаков: рукотворный омикрон как шанс покончить с пандемией - Sputnik Latvija, 1920, 22.12.2021
Video
Vai omikrons kļūs par pēdējo Covid-19 paveidu? Virusologa viedoklis
Ziņu lente
0