Pasaulē

"Gazprom" ziņo: Eiropa izņēmusi no krātuvēm vairāk nekā 41% iesūknētās gāzes

© Sputnik / Людмила ПрибыльскаяПодземное газовое хранилище в Инчукалнсе
Подземное газовое хранилище в Инчукалнсе - Sputnik Latvija, 1920, 29.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas koncerns "Gazprom" informēja, ka no Eiropas pazemes gāzes krātuvēm izņemts vairāk nekā 41% no iesūknētās gāzes apjoma.
RĪGA, 29. decembris — Sputnik. Eiropa izņēmusi no savām pazemes gāzes krātuvēm jau vairāk nekā 41% no šogad iesūknētā degvielas apjoma, informēja Krievijas koncerns "Gazprom", vēsta RIA Novosti.
"Atzīmēsim, ka 21. un 22. decembrī fiksēti diennakts rekordi Eiropas PGK atsūknētās gāzes apjomu ziņā noteiktajās dienās ilggadējā novērojumu vēsturē – 700 miljoni kubikmetru un 712 miljoni kubikmetru atbilstoši," kompānija pastāstīja savā oficiālajā Telegram kanālā.
Vācijas, Krievijas un ES karogs - Sputnik Latvija, 1920, 25.12.2021
Viedoklis
Krievijai nav vajadzības iesaldēt Eiropu – viņi paši tiek galā
Iepriekš Ukrainas gāzes transporta sistēmas operatora vadītājs Sergejs Makogons paziņoja, ka Eiropa uzstādījusi rekordu, palielinot gāzes izņemšanu no krātuvēm līdz 762 miljoniem kubikmetru diennaktī,
"Gazprom" decembra otrajā pusē vairākas dienas nerezervēja cauruļvada "Jamala-Eiropa" jaudu tranzītam caur Poliju. Iepriekš holdings pieņēma lēmumu atteikties no rezervācijas decembrim un izmantoja gāzesvadu uz ikdienas rezervēšanas pamata. Dažu dienu koncerns pasūtīja jaudu nevis regulārajā, bet gan papildu sesijā, un izmantoja īstermiņa rezervēšanu uz dažām stundām.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka šī lēmuma iemesls ir vienkāršs – "Gazprom" kontrahenti, pārsvarā no Vācijas un Francijas, nav pieteikuši iepirkumus. Valsts vadītājs noraidīja iepriekš izskanējušos pārmetumus kompānijai un valstij šajā kontekstā. Viņš norādīja: ir pamats domāt, ka gāze, kas iepirkta iepriekš, pārsniedzot līgumos paredzēto apjomu, tagad no Vācijas reversā tiek sūknēta cauri Polijai uz Ukrainu.
Putins uzsvēra: "Gazprom" piegādā visu degvielas apjomu saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem, vēl vairāk – pat palielinājis piegādes uz ārzemēm, ieskaitot Eiropas valstis.
Eiropas Komisijas galvenā mītne  - Sputnik Latvija, 1920, 25.12.2021
Itālijā nosaukts patiesais gāzes cenu pieauguma vaininieks
Ziņu lente
0