Politika

Krievijas ĀM iezīmēja galvenās tēmas pārrunās ar NATO

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель МИД России Мария Захарова
Официальный представитель МИД России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 27.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumos krietni maldās, uzskatot, ka pārrunās Krievija nerunās par tādām tēmām, ka NATO nepaplašināšanās un nacionālās drošības apdraudoša bruņojuma parādīšanās Krievijas robežas tuvumā, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.
RĪGA, 27. decembris - Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova iezīmēja galvenās tēmas Krievijas, ASV un NATO pārrunās, vēsta RIA Novosti.
Zaharova uzsvēra, ka galvenie jautājumi gaidāmajās sarunās ar ASV un NATO ir Ziemeļatlantijas alianses nepaplašināšanās un nacionālās drošības apdraudoša bruņojuma neizvietošana Krievijas robežu tuvumā.
Президент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции - Sputnik Latvija, 1920, 24.12.2021
Krievijā
KF drošība, Ukraina, gāze un veselais saprāts: ko Putins pastāstīja žurnālistiem
Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve atzīmēja, ka "tiem, kuri līdz šim nav pilnībā sapratuši Krievijas pozīcijas būtību, ir jāapgūst" šī darba kārtība.
Tā Zaharova atbildēja uz dažu Rietumu valstu izlēcieniem attiecībā uz to, ka minētās tēmas pārrunās netiks izskatītas.
Atgādinām, ka iepriekš Krievijas ĀM publicēja līgumu projektus ar ASV un NATO par drošības garantijām. Tie citastarp paredz savstarpējas drošības garantijas Eiropā, atteikšanos no vidēja un maza darbības rādiusa raķešu dislokācijas savstarpējas sasniedzamības zonā, atteikšanos no NATO tālākas paplašināšanās uz austrumiem, tostarp – arī uz pēcpadomju telpas valstu rēķina. Dokumenti jau nodoti Vašingtonai un tās sabiedrotajiem. Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs atzīmēja: ja NATO un ASV nereaģēs uz Maskavas prasībām, tas var novest pie konfrontācijas tālākas eskalācijas.
 Вице-президент Джо Байден во время выступления в Вашингтоне  - Sputnik Latvija, 1920, 24.12.2021
Viedoklis
ASV būs jānokaunas – vajadzēs lūgt piedošanu Krievijai
Pirmais pārrunu raunds gaidāms jau janvārī.
Decembra sākumā notika Vladimira Putina pārrunas ar ASV valsts vadītāju Džo Baidenu. Sarunas laikā viņš nosprauda "sarkanās līnijas" – NATO tālāku pārvietošanās uz austrumiem un trieciena bruņojuma dislokācija Ukrainā.
Ziņu lente
0