Latvijā

Pret Covid-19 vakcinēto strādājošo īpatsvars Latvijā sasniedzis 94%

© Sputnik / Виталий Тимкив / Pāriet pie mediju bankasVakcinācija pret Covid-19
Vakcinācija pret Covid-19 - Sputnik Latvija, 1920, 26.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 13. līdz 19. decembrim pret Covid-19 vakcinēto darbinieku īpatsvars pieaudzis līdz 94% jeb 968 609 personām, kas ir par 0,6 procentpunktiem vairāk nekā nedēļu iepriekš.
RĪGA, 26. decembris - Sputnik. Pa nozarēm visaugstākie vakcinācijas rādītāji tiek novēroti apstrādes rūpniecībā, ūdens apgādē un notekūdeņu, atkritumu apsaimniekošanā, finanšu un apdrošināšanas darbībās, administratīvo un apkalpojošo dienestu darbībā, izglītībā, lauksaimniecībā, mežsaimniecībā, valsts pārvaldē, tirdzniecībā, izmitināšanā un ēdināšanas pakalpojumos, kā arī veselībā un sociālajā aprūpē. Visās minētājās jomās vakcinācijas rādītājs sasniedza 99%, raksta Bb.lv.
Вакцина Pfizer/BioNTech против COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 22.12.2021
Baltijā
Lietuvā apsver iespēju ieviest obligātu vakcināciju
Jāatzīmē, ka, piemēram, transporta un uzglabāšanas nozarē vakcinēti 84% darbinieku, savukārt nevakcinētas palikuši 12 000 no jomā nodarbinātajiem; izklaides un atpūtas jomā - 7100, nekustamā īpašuma jomā - 3900, bet elektroapgādes, gāzes un siltumapgādes jomā - 2200.
Pēc Ekonomikas ministrijas analītiskā dienesta vadītājas Daces Zīles sniegtās informācijas, publicētie dati varētu nebūt pilnīgi objektīvi, jo, piemēram, ja cilvēks strādā vairākās nozarēs un nav vakcinēts, šis fakts tiks iekļauts abu nozaru statistikā.
Tajā pašā laikā statistikā nav iekļauti cilvēki ar aktīviem pārslimošanas sertifikātiem, kuri var strādāt klātienē.
Tāpat, skaidrojot salīdzinoši zemus vakcinācijas rādītājus dažās nozarēs, Zīle atzīmēja, ka, piemēram, transporta un uzglabāšanas sektors ir specifisks, jo lielā daļa tā darbinieku vakcinēta ar ES nereģistrētajiem preparātiem, piemēram, tālbraucēji, kuri brauc uz trešajām valstīm.
Ребенок получает вакцину Pfizer-BioNTech Covid-19 для детей в Монреале, Квебе - Sputnik Latvija, 1920, 16.12.2021
Latvijā
Latvijā sākas bērnu vakcinācija pret Covid-19: lielākā daļa vecāku to neatbalsta
Zīle piebilda, ka turpinās sarunas par šī jautājuma iespējamajiem risinājumiem.
Attiecībā uz mākslas, izklaides un brīvā laika jomā strādājošajiem EM pārstāve atzīmēja, ka šajā sektorā ir relatīvi augsta pašnodarbināto daļa, kas nozīmē neesošu spiedienu vakcinēties no darba devēja puses.
Ziņu lente
0