Baltijā

Viļņas un Pekinas konflikta rezultātā iespējama vācu uzņēmumu slēgšana Lietuvā

© Pixabay / emirkrasnicMetinātājs
Metinātājs  - Sputnik Latvija, 1920, 25.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lāzeru un automašīnu elementu ražotāji Lietuvā vairs nevar eksportēt savu produkciju uz Ķīnu.
RĪGA, 25. decembris – Sputnik. Vācu investori brīdinājuši Lietuvu par rūpnīcu slēgšanas risku valstī, stāsta Sputnik Lietuva.
Старый город - район города Вильнюс - Sputnik Latvija, 1920, 17.12.2021
Baltijā
Baltijai dota Ķīnas diplomātijas mācība
Vācijas un Baltijas tirdzniecības kamera vēstulē Lietuvas valdībai informēja, ka Vācijas rūpnieki ir nopietni noraizējušies par Viļņas un Pekinas attiecību pasliktināšanos.
Kūdras, lāzeru un automašīnu elementu ražotāji nevarēs saņemt nepieciešamos materiālus no Ķīnas un eksportēt produkciju uz Ķīnu, ņemot vērā ierobežojumus, ko Ķīna vērsusi pret Lietuvu.
Ja problēma, kas pasliktina abu valstu attiecības, netiks atrisināta, vācu rūpnīcas Lietuvā, iespējams, tiks slēgtas, brīdināja Tirdzniecības kamera.
Lietuvas un Ķīnas attiecībās iestājusies krīze, kopš novembrī Viļņā darbu sāka Taivānas pārstāvniecība. Jau augustā Pekina, kas negatīvi novērtēja iestādes nosaukumu, atsauca vēstnieku no Viļņas un ieteica Lietuvai rīkoties simetriski.
Novembra beigās Ķīna nolēma ierobežot diplomātiskās attiecībās ar Lietuvu līdz pilnvarotā līmenim, pēc tam iesniedza Viļņai notu par Ķīnas diplomātiskās misijas Viļņā statusa izmaiņām no ĶTR vēstniecības līdz pārstāvniecībai.
Ķīnas karogs - Sputnik Latvija, 1920, 02.12.2021
Pasaulē
Global Times (Ķīna): Lietuva pati sev izrakusi kapu. Ķīna liks viņai samaksāt
Pekina uzsvēra, ka Lietuva pārkāpusi abu valstu diplomātiskās mijiedarbības galveno noteikumu – "vienotās Ķīnas principu".
Ziņu lente
0