Pasaulē

ASV apstiprināja raķešu "Javelin" pārdošanu Lietuvai par 125 miljoniem dolāru

Prettanku raķešu kompleksa Javelin izmēģinājumi - Sputnik Latvija, 1920, 25.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar prettanku raķešu kompleksiem "Javelin" komplektā iekļauti bateriju uzlādes bloki, trenažieri un izziņas materiāli.
RĪGA, 25. decembris – Sputnik. ASV apstiprināta vienošanās ar Lietuvu par prettanku raķešu kompleksu "Javelin" pārdošanu. Tās kopsumma sasniedz 125 miljonus dolāru (110,8 miljoni eiro), vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.
ASV Aizsardzības ministrijas Aizsardzības drošības sadarbības aģentūra informēja, ka Lietuvai tiks piegādāta 341 raķete FGM-148F un 30 PTRK "Javelin" vadības un palaišanas bloki. Līdz ar PRTK komplektā iekļauti bateriju uzlādes bloki, trenažieri un izziņas materiāli, kā arī tehniskā atbalsta pakalpojumi.
Министр обороны Латвии Артис Пабрикс - Sputnik Latvija, 1920, 24.12.2021
Baltijā
Baltijas valstis vienojušās par zalves uguns sistēmu iepirkumu
Par raķešu iespējamo pārdošanu informēts ASV Kongress.
Baltijas valstīs pastāvīgi skan runas par "Krievijas draudiem", kuru dēļ vajagot stiprināt sadarbību aizsardzības jomā un piedalīties NATO mācībās. Maskava jau vairākkārt norādījusi, ka nelolo nekādus uzbrukuma plānus. Tomēr Baltijas valstis joprojām iepērk ASV militāro tehniku un noslēdz aizsardzības līgumus.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs iepriekš uzsvēra: NATO labi zināms, ka Maskava neplāno nekādus uzbrukumus, alianse vienkārši izmanto ieganstu, lai dislocētu lielāku skaitu tehnikas un kontingentu pie Krievijas robežām.
Ziņu lente
0