Krievijā

"Ejiet jūs ar savām bažām" – tā Putins aprakstīja Rietumu pieeju Krievijai

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции
Президент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции - Sputnik Latvija, 1920, 24.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents atsauca atmiņā rietumvalstu attieksmi pret Krievijas bažām pēc PSRS sabrukuma.
RĪGA, 24. decembris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins lielajā preses konferencē pastāstīja, kāda bija rietumvalstu attieksme pret Krievijas bažām pēc PSRS sabrukuma, stāsta RIA Novosti.
Cita starpā sarunā ar žurnālistiem viņš minēja NATO paplašināšanos uz austrumiem, lai arī ASV un Eiropas valstu politiķi apsolīja PSRS vadībai, ka alianse no tās atteiksies.
"Mums teica: "Nevajag to darīt? Bet kur tas rakstīts? Kur ir papīrs? Nav? Ejiet jūs ar savām bažām – darīsim to, ko uzskatām par vajadzīgu." Kas te nav skaidrs? Pieci NATO paplašināšanās viļņi! Mēs vēlamies parūpēties par savu drošību," uzsvēra Krievijas prezidents.
Президент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции - Sputnik Latvija, 1920, 23.12.2021
Krievijā
"Kas te nav skaidrs?" – Putins atbildēja uz jautājumu par Krieviju, Ukrainu un NATO
Tāpat valsts vadītājs atgādināja, ka Kremlis centās darīt visu iespējamo, lai izveidotu normālas attiecības ar Rietumiem.
"Mūsu militārā cikla objektos sēdēja amerikāņu dienestu speciālisti, katru dienu staigāja uz darbu, valdībā strādāja CIP padomnieki un štata darbinieki. Ko tad vēl jums vairāk vajadzēja? Kāpēc atbalstīt teroristiskās organizācijas Kaukāzā? Kāpēc to vajadzēja darīt? Tālākas sagraušanas mēģinājums," paziņoja Putins.
Viņš piebilda, ka rietumvalstu specdienestu darbinieki valsts dienvidos saņēma uzdevumus, kuru mērķis bija tālāka Krievijas dezintegrācija, šos datus apstiprināja dubultā aģentūra.
"Es to zinu kā bijušais FDD direktors," atzīmēja prezidents.
Putins paskaidroja, ka Rietumiem nav tiesību prasīt no Krievijas nekādas drošības garantijas.
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija, 1920, 22.12.2021
Krievijā
Vladimirs Putins: Rietumu dubultie standarti ir apnikuši, atbildēsim stingrāk
"Jums ir jāsniedz garantijas mums. Jums! Un tūlīt pat. Tagad. Nevis pļāpāt gadu desmitiem. Un maigiem vārdiem runājot par nepieciešamību garantēt drošību visiem, darīt to, ko plāno. Lūk, par ko ir runa," viņš rezumēja.
Decembra sākumā notika Vladimira Putina pārrunas ar ASV valsts vadītāju Džo Baidenu. Sarunas laikā viņš nosprauda "sarkanās līnijas" – NATO tālāku pārvietošanās uz austrumiem un trieciena bruņojuma dislokācija Ukrainā.
Desmit dienas vēlāk ĀM publicēja līgumu projektus ar ASV un NATO par drošības garantijām. Dokumenti jau nodoto Vašingtonai un Briselei. Viens no to punktiem paredz: NATO atsakās no Ukrainas iekļaušanas tās sastāvā.
Ziņu lente
0