Latvijā

Valdība kompensēs iedzīvotājiem pusi no elektroenerģijas sistēmas pakalpojuma izmaksām

© Pixabay / TumisuЛампа накаливания и банкноты евро
Лампа накаливания и банкноты евро  - Sputnik Latvija, 1920, 22.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts no 2021. gada 1. decembra līdz 2022. gada 30. aprīlim kompensēs 50% no elektroenerģijas sistēmas pakalpojuma izmaksām elektroenerģijas galalietotājiem.
RĪGA, 22. decembris — Sputnik. Otrdien, 21. decembrī, Latvijas valdība atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātos grozījumus likumā "Par piesārņojumu", kuri paredz, ka galalietotājiem kompensēs 50% no elektroenerģijas sistēmas pakalpojuma izmaksām, raksta Lz.lv. Izmaksas tiks veiktas līdz aprīļa beigām.
Kā paziņojis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, izmaksas palīdzēs iedzīvotājiem, kā arī uzņēmumiem tikt galā ar strauju elektroenerģijas cenu kāpumu, kas rada finansiālu slogu.
Счётчик учёта электроэнергии - Sputnik Latvija, 1920, 21.12.2021
Latvijā
Gandrīz trešdaļai Latvijas iedzīvotāju nepieciešams atbalsts komunālo rēķinu apmaksai
"Tajā pašā laikā vēlos norādīt, ka ir nepieciešamas sistēmiskas pārmaiņas, lai iespējami izvairītos no šādām situācijām nākotnē. Ir jāpaātrina Eiropas Zaļā kursa risinājumu ieviešana un klimatneitralitātes mērķu sasniegšana, lai ilgtermiņā stabilizētu elektroenerģijas izmaksas," uzsvēra ministrs.
Kopumā izmaksu kompensācijai tiks piešķirti 77 894 000 eiro, kas tika iegūti no emisiju kvotu pārdošanas. Grozījumi paredz, ka visiem sistēmas operatoriem minētajā periodā jāpiemēro visiem saviem klientiem kompensācija sistēmas pakalpojuma izmaksām, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), ko tālāk elektroenerģijas tirgotāji piemēros elektroenerģijas galapatērētājiem izstādītājos rēķinos. Savukārt sistēmas operatoriem līdz kārtējā mēneša 15. datumam būs jāsagatavo rēķins par iepriekšējā norēķinu periodā piemēroto sistēmas pakalpojuma izmaksu kompensāciju, ieskaitot PVN, ko valsts apmaksās līdz mēneša beigām.
Ziņu lente
0