Krievijā

Sergejs Šoigu: ASV gatavo provokācijas ar ķīmiskajiem ieročiem Ukrainas austrumos

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Pāriet pie mediju bankasМинистр обороны РФ, генерал армии Сергей Шойгу
Министр обороны РФ, генерал армии Сергей Шойгу - Sputnik Latvija, 1920, 22.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu atklāja, ka amerikāņu privātās militārās kompānijas gatavo provokāciju Donbasā, kurā plānots izmantot ķīmiskos ieročus.
RĪGA, 22. decembris — Sputnik. ASV privātās militārās kompānijas, kuru darbinieki uzturas Doņeckas apgabalā, gatavo provokāciju ar ķīmiskajām vielām Ukrainas austrumos, paziņoja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, vēsta RIA Novosti.
"Provokāciju īstenošai Avdejevkas un Krasnij Limana pilsētās nogādāti rezervuāri ar neidentificētiem ķīmiskajiem komponentiem," armijas ģenerālis pastāstīja Aizsardzības ministrijas kolēģijas palašinātajā sēdē, kurā piedalījās arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Resora rīcībā esoša informācija liecina, ka reģionā ieradušes aptuveni 120 amerikāņu privāto militāro kompāniju pārstāvji, kuri trenē Ukrainas speciālo uzdevumu vienības karavīrus.
Konflikts Ukrainas austrumos ilgst jau vairāk nekā septiņus ar pusi gadus. Saskaņā ar ANO datiem, tajā dzīvības zaudējuši vairāk nekā 13 tūkstoši cilvēku. Deeskalācija tiek apspriesta kontaktu grupas ietvaros, tās pamatos likti Minskas protokoli, kas paredz apšaudes pārtraukšanu un smagā bruņojuma atvilkšanu no saskarsmes līnijas. Pie tam tagad Ukraina savilkusi Donbasā pusi armijas un apšauda zemessargus, citstarp izmantojot arī aizliegtu tehniku.
Spriedzi reģionā vairo Savienotās Valstis un citas NATO valstis, kas piegādā Kijevai bruņojumu un militāros instruktorus, kā arī palielinājušas mācību skaitu Melnajā jūrā. Maskava uzskata, ka Rietumi cenšas saformēt bruņoto spēku grupējumu pie Krievijas robežām.
Donbasa pelēkā zona – ļaunu vēstoša klusuma teritorija - Sputnik Latvija, 1920, 02.12.2021
Video
Donbasa pelēkā zona – ļaunu vēstoša klusuma teritorija
Ziņu lente
0