Baltijā

Lietuvā apsver iespēju ieviest obligātu vakcināciju

Вакцина Pfizer/BioNTech против COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 22.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plānots, ka obligāta vakcinācija Lietuvā skars tos, kuri strādā veselības aprūpes, izglītības un sociālo dienestu nozarē.
RĪGA, 22. decembris – Sputnik. Sākot ar februāra vidu Lietuvā plāno ieviest obligātu vakcināciju pret Covid-19 veselības aprūpes, izglītības, sociālās dienestu nozares un valsts pārvaldes darbiniekiem, kā arī militārajām personām, ziņo Sputnik Lietuva.
Profesiju un darbības veidu sarakstā, uz kuriem attieksies obligātas vakcinācijas prasība, ir iekļauti arī individuālie medicīniskie pakalpojumi un pasākumi, kā arī uzkopšanas pakalpojumi un citi pakalpojumi, ko sniedz individuālās medicīniskās aprūpes iestādēs ar tādiem pašiem nosacījumiem, kā izglītības iestādēs, sociālās aprūpes iestādēs, bērnu nometnēs, kā arī valsts pārvaldes institūciju darbība un profesionālais militārais dienests.
Koronavīruss Covid-19 - Sputnik Latvija, 1920, 20.12.2021
Infektologs Uga Dumpis: janvārī un februārī nekas labs nav gaidāms
Saskaņā ar ierosinātajiem likuma grozījumiem, ārkārtējās situācijas vai karantīnas režīma darbības laikā būs atļauts strādāt tikai tiem šo nozaru darbiniekiem, kuri bija vakcinēti pret Covid-19, vai ieguvuši imunitāti pēc slimības, vai ja viņi nevar veikt vakcināciju medicīnisku iemeslu dēļ.
Ja darba raksturs ļauj, nevakcinētiem darbiniekiem pienākums strādāt attālināti, ja šādas iespējas nav – darbiniekam piedāvā tādu darbu, ko var veikt bez vakcinācijas. Ja neviens no šiem variantiem nav pieejams, darbinieks jāatstādina no darba pienākumu veikšanas bez darba samaksas saglabāšanas.
Trīs mēnešus pēc darbinieka atstādināšanas darba devējam būs tiesības uzteikt darba līgumu bez iepriekšēja paziņojuma un neizmaksāt atlaišanas pabalstu.
Šim lēmumam jāstājas spēkā ar 2022. gada 14. februāri.
Lietuvā konstatēti vairāk nekā 502 000 Covid-19 gadījumu, vairāk nekā 7 100 mirušo. Tāpat valstī ir reģistrēti jaunā omikrona paveida gadījumi. Aptuveni 65% valsts iedzīvotāju pilnībā vakcinēti.
Ziņu lente
0