Pabriks: Latvijas armijai gandrīz nav līdzvērtīgu NATO

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks
Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks  - Sputnik Latvija, 1920, 20.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks augstu vērtē valsts bruņoto spēku karavīru profesionālo kvalifikāciju. Viņš atzīmēja, ka šim viedoklim piekrīt arī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.
RĪGA, 20. decembris — Sputnik. Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks uzskata, ka Latvijas karavīriem NATO aliansē nav daudz līdzvērtīgu, neskatoties uz Latvijas armijas skaitlisko mazākumu attiecībā pret citām, lielākām valstīm, raksta Press.lv. Viņš atzīmēja, ka Latvijas karavīru augsto kvalifikāciju izcēlis arī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, kurš nesen apmeklēja Latviju.
Politiķis uzsvēra arī to, ka Latvija sekmīgi piesaista investīcijas.
"Mēs esam kļuvuši par industrijas veicinātāju, par Latvijas attīstības veicinātāju, par palīgu mūsu uzņēmējiem, par palīgu mūsu zinātniekiem un to, ko nespēj citi, kuriem par šo nozari būtu jāatbild, to mēs palīdzam darīt, jo beigu beigās mūsu atbildība par Latviju ir kopīga," teica Pabriks.
Viņš atzīmēja, ka Aizsardzības ministrija ir gatava sadarboties ar dažādu nozaru uzņēmējiem, kas vēlas izmēģināt savas tehnoloģijas un izstrādātos risinājumus.
"Ja šo klausās uzņēmēji - rakstiet vēstules man, sūtiet savus piedāvājumus, sūtiet savas inovācijas, visas izskatīsim un redzēsim, kas ir lietas koks, kas ir derīgs un pie kā vēl būtu jāpiestrādā," sacīja Pabriks.
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs - Sputnik Latvija, 1920, 04.12.2021
Viedoklis
NATO vadītāji Igaunijā iesaistās tanku kaujā ar "Krievijas režīmu"
Iepriekš vēstīts, ka saskaņā ar portāla Global Firepower datiem, spēcīgāko armiju reitingā Latvija ierindojusies 97. vietā. Līdera vieta reitingā atvēlēta ASV, tām seko Ķīna, trijnieku noslēdz Krievija.
Reitingā ņemta vērā virkne faktoru, vairāk nekā 50 kritēriji, sākot ar finansējumu un beidzot ar loģistiku un ģeogrāfiskajām īpatnībām.
Ziņu lente
0