Politika

ASV izskanējušas raizes par Krievijas uzbrukumu "demokrātijas šķirstiem"

© Sputnik / Павел Львов / Pāriet pie mediju bankasAtomzemūdene "Belgorod"
Atomzemūdene Belgorod - Sputnik Latvija, 1920, 20.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"National Interest" norāda, ka Krievijas panākumi mūsdienīgā bruņojuma jomā palīdzēs tai sakaut ASV jūras gigantu.
RĪGA, 20. decembris – Sputnik. Krievija vairs neuzskata par neapturamu jūras gigantu ASV Jūras kara spēku aviācijas bāzes trieciena grupu (CGS), ko mēdz dēvēt par "demokrātijas šķirstu". Par to žurnālā "National Interest" stāsta analītiķis Marks Episkops, vēsta RIA Novosti.
Autors atzīmēja, ka pastāv liela atšķirība abu valstu izpratnē par jūras kara spēku.
Krievija vienmēr ir bijusi sauszemes lielvalsts un Jūras kara floti pārsvarā izmantojusi valsts robežu aizsardzībai. savukārt ASV ir vajadzīga spēcīga flote konfrontācijai globālā mērogā, paskaidroja žurnālists.
Viņš norādīja, ka Krievijas rīcībā nav savas aviācijas bāzes grupas un tā neplāno būvēt šādu struktūru tuvākajā nākotnē, taču Maskava ļoti labi izprot, kādus draudus rada pretinieka ABG.
Tomēr Krievijas eksperti ir pārliecināti, ka nesenie sasniegumi jaunāko bruņojuma tehnoloģiju jomā ļaus nodrošināt instrumentus šo formējumu neitralizācijai, situācijā, ja sāksies liels karš ar NATO.
Испытания гиперзвуковой крылатой ракеты AGM-183A Air-Launched Rapid Response Weapon (ARRW) - Sputnik Latvija, 1920, 07.08.2021
Viedoklis
ASV hiperskaņas izgāšanās: raķete nedarbojas pat par milzu naudu
Cita starpā analītiķis pieminēja jauno spārnoto pretkuģu hiperskaņas raķeti 3M22 "Cirkon" un gaidāmo zemūdens bezpilota aparātu ar kodoldzinēju "Poseidon".
Ziņu lente
0