Pasaulē

Hiperskaņas raķetes izmēģinājumi ASV beigušies ar neveiksmi

ASV GKS stratēģiskais bumbvedējs B-52H Stratofortress  - Sputnik Latvija, 1920, 19.12.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV jau trešo reizi pēc kārtas izgāzušies jaunās hiperskaņas raķetes AGM-183A izmēģinājumi.
RĪGA, 19. decembris — Sputnik. Hiperskaņas raķetes AGM-183A izmēģinājumi ASV atkal bijuši neveiksmīgi, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu "The Drive".
Informāciju atklāja bruņojuma programmas vadītājs, brigādes ģenerālis Hits Kolinzs. "GKS paziņoja, ka pagaidām nav zināms testu atcelšanas iemesls. B-52H lidojuma laikā raķete neatdalījās no lidmašīnas spārna," izdevumā The Drive raksta Džozefs Trevitiks.
Amatpersonas stāsta, ka lādiņš tiks nogādāts montāžas vietā telemetrijas datu analīzei. AGM-183A iepriekšējie izmēģinājumi notika jūlijā un aprīlī. Trešā neveiksme pēc kārtas neapšaubāmi rada satraukumu, raksta žurnālists.
Истребитель F-15E Strike Eagle ВВС США - Sputnik Latvija, 1920, 15.12.2021
Viedoklis
ASV atkratās no visvairāk karojušajām lidmašīnām
Autors norādīja, ka amerikāņu projekta skumdinošie rezultāti īpaši neizdevīgi izskatās, ņemot vērā ziņas par tamlīdzīga bruņojuma izmēģinājumiem Krievijā, Ķīnā un Ziemeļkorejā.
2020. gada augustā ASV Kongresa pētījumu dienests informēja, ka hiperskaņas bruņojuma jomā ASV Bruņoto spēku institūti strādā trijos virziens: konvencionāls ātrs trieciens (Conventional Prompt Strike, planējošais bloks un ballistiskā raķete, kas tiek palaista no Virginia tipa zemūdenēm), tālā darbības rādiusa hiperskaņas bruņojums (Long-Range Hypersonic Weapon, sauszemes spēku projekts – planējošais bloks ar darbības rādiusu aptuveni 2200 km apjomā) un gaisa bāzes ātrās reaģēšanas ierocis (AGM-183 Air-Launched Rapid Response Weapon – kaujas bloks, kas spēj sasniegt līdz 20 Mahu ātrumu, ar darbības rādiusu līdz 925 km).
Ziņu lente
0